17-годишна българска ученичка беше хваната от охраната на Колизеума да

...
17-годишна българска ученичка беше хваната от охраната на Колизеума да
Коментари Харесай

17-годишна българка опита да напише инициалите си на Колизеума

17-годишна българска ученичка беше хваната от защитата на Колизеума да изписва буквата М върху стена на монумента , заяви организация Анса, представена от " 24 часа ". Това станало на 28 април следобяд. Българката, чието име не се оповестява, била на екскурзия в Рим със съученици и учители. Те били дружно при визитата в Амфитеатъра на Флавиите, както е прочут Колизеумът.
Момичето желало да напише цялото си име, или най-малкото буквите си, само че съумяло да изпише единствено буквата М. Точно в този миг се намесили хора от вътрешната защита на паметника. Българката била отведена в полицейския сектор на Пиаца Венеция, където била разпозната, само че не е задържана. Рапорт против нея бил препратен на прокуратурата, както е процедурата в тези случаи.
Само преди дни в Колизеума опита да се разпише и израелско семейство. 39-годишна жена изписа буквите ЕIAAP на мъжа си, своите и на децата си, преди да бъде хваната в крачка. “Това е проява на необятно разпространенo незнание и на неналичието на просвета и познаване на посещаваните места и монументи. Това, което прави усещане, е, че става въпрос все за туристи, които идват от чужбина, с цел да опознаят сърцето на западната цивилизация”, разяснява директорката на Колизеума Алфонсина Русо.
По еднакъв метод се прочу и българският футболист Благой Георгиев, чието име се напомня постоянно от италианските летописи, само че не поради спортни, а поради вандалски изяви. През 2015 година българинът беше заловен да изписва името на тогавашната си избраница Есмер върху партера на стена от Колизеума. Георгиев беше отведен в сектор, където беше написан доклад.
И различен българин изчегърта през 2017 година с монета името на обичаната си върху древноримска стена на Палатинския рид. Италианският закон планува в тези случаи санкция от 100 до 8000 евро и затвор от 6 месеца до 3 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР