17-годишен младеж загина при опит да си направи селфи в

...
17-годишен младеж загина при опит да си направи селфи в
Коментари Харесай

Опасна мания: Селфи със смъртта

17-годишен юноша почина при опит да си направи селфи в изоставена постройка в Приморско. Това е единствено поредна жертва на новата международна фикс идея селфи, оповестена от индийски учени за по-опасна от офанзивите на акули.

260 са жертвите в интервала 2011-2017 година, пресметнаха учени.

Най-много са съдбовните произшествия в Индия, следвана от Русия, Съединени американски щати и Пакистан.

Средно жертвите са на възраст сред 22 и 23 години. Три четвърти от тях са мъже.

Удавяне, транспортни произшествия и рухване са причина най-често за съдбовен край при опит да запечатиш фрагмента на живота си.

Опасната фикс идея с „ рискови " селфита набира все по-голяма известност и в Пловдив. Снимка на висока постройка, строителен кран, върху трен са обичани източници на адреналин.

През 2016 година две деца - 14-годишно момче и 16-годишно момиче, починаха от волтова дъга в града под тепетата. През януари 2019 година 15-годишно момче се удави в язовир до Пловдив при опит да смае приятелите си с истинска фотография.

9 са случаите, от тях 4 с съдбовен край, при опит за фотография върху влакове за последните 3 години.

Русия, Индия, Индонезия към този момент основават зони без селфи, с цел да понижат рисковете.

Русия започва акцията " Safe Selfie ", чийто девиз е " Дори милион лайкове в обществените мрежи не костват вашият живот и благоденствие ".

Игра на 180 години

Селфи стана дума на 2013 година Първата документирана селфи фотография е направена от химика и металург Робърт Корнелиус през 1839 година Руската княгиня Анастасия Николаевна пък е измежду първите тийнейджърки, създали си селфи.

Балканския звяр: Стан направи бизнес от самоубийствените снимки

Станимир Георгиев е освен най-екстремният, само че и най-предприемчивият български селфи фанатик, трансформирал снимането в рентабилен бизнес. Сред най-популярните му изяви е самоубийствено селфи от прозореца на трен, което му завоюва хиляди възторженостти в обществените мрежи. Станимир е с псевдоним Балканския звяр. Той е финансов анализатор с добра кариера в банка в Канада, където живее от 7-годишен. Решил обаче да се завърне в родината си и да трансформира рисковото занимание в специалност.

Има сбирка от рискови фотоси на разнообразни места по света.

Споделя, че от време на време го е боязън, само че наложително ревизира деликатно местата, от които прави фотосите.

Китаецът Ю Уонгнинг, припечелващ до неотдавна солидни суми със селфи клипове при катерене без осигуровка на небостъргачи, заплати с живота си. Каскадьорът с милион почитатели в интернет падна от 62-етажна постройка в Чангша при опит да проработи 11 000 паунда от спонсор.

Селфитис

Прекомерната пристрастеност към селфи е ново психологично разстройство - selfitis, селфитис, съгласно Асоциацията на американските психиатри.

Селфитис е непреодолима насилствена потребност от фотография на себе си, последвана от проява в медийното обществено пространство. Заменя неналичието на близки връзки.

Царици на белфитата

Селфито се развива стремглаво, създавайки производни. Например helfie (фотографии на прически), welfie (снимки по време на работа или на тренировки), drelfie (автопортрети на пияна глава) shelfie и bookshelfie (кадри на фона на интериори, мебели и книжни лавици).

Ирландските сътвориха нов род - фелфи. Това са ярки, живи фотографии на фона на крави, коне, кози.

Рууфтопингът (rooftopping) поражда като занимание на фенове на мощни чувства, само че прераства в селфи на рискови места. Един от най-запалените му последователи е руснакът Александър Ремньов, който се катери по кули и небостъргачи по целия свят.

Юсито конкурира селфито. Това на практика е същото, само че на фотографията не сте сами, ами в компанията на други хора.

Попкралицата Мадона обожава селфита по нищожни бикини с акцент върху интимните си елементи.

Нова мода от Сан Франциско трансформира селфито във видео, с което би трябвало да се замозаснемете съвсем на 360 градуса. Нарича се „ донът “ по името на американските кръгли понички.

Сред дамите е изключително известна вариацията белфи( belfie - от butt-selfie), при която водещи са задните елементи.

Първопроходка в жанра е риалити звездата Ким Кардашиян, влюбена в гигантските си овали.

Царицата на белфитата обаче е 20-годишната нюйорчанка Джен Селтър - два милиона консуматори наблюдават профила <210> в Инстаграм.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР