17 години. Толкова време бе нужно на шестимата герои от

...
17 години. Толкова време бе нужно на шестимата герои от
Коментари Харесай

Манията по Приятели накара CNN да дойде в Пловдив

 17 години. Толкова време бе нужно на шестимата герои от " Приятели " да се съберат. Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос сбъднаха фантазията на милиони по света. Те се върнаха за една специфична среща.

Сериалът, в цели 10 сезона, наблюдава всекидневието на тези шестима герои, също както развиването на техните връзки и на професионалния и персоналния им живот, със своята комбинация от наслади и разочарования. Още след първия сезон шоуто се трансформира в световна сензация. 

" Приятели " се трансформира допълнително от шоу. Това е първият и единствен ситком, който в действителност, същински завладя целия свят. И знаете ли какво - светът към момента не е подготвен да го пусне. Съмнявам се, че скоро ще се появи сериал с такова въздействие ", споделя Тод Стивънс, един от продуцентите на " Приятели ".

И по този начин - дълго чаканата среща на шестимата се състоя предходната седмица, без прелиминарен сюжет, единствено с импровизации на актьорите. Едва ли има почитател на сериала, който да не изпитал трогване, до момента в който е гледал специфичния епизод.

Нека да обърнем внимание на друго - на поп-културният феномен " Приятели ". Новинарският колос CNN в своя публикация обръща особено внимание на въздействието на сериала в разнообразни точки от света.

CNN стигат чак до Пловдив в своето " следствие ", където е разположена една от многото имитация по света на паметното кафене от сериала, където героите прекарват свободното си време - Central Perk. В него всичко е едно към едно като това от екрана - същият диван, същите големи и симпатични чаши, в които героите си пият кафето, всичко е изпипано до най-дребния подробност.

Журналистът от CNN Роб Пичета се свързва със притежателя на заведението в Пловдив Елин Николов.

" Все още го виждам всеки ден. Те са мoите другари. Явно се досещате, че съм голям почитател на " Приятели ". Отворих "  Central Perk " преди 8 години. Това е най-хубавото нещо, което в миналото съм правил. Феновете в България са толкоз доста ", споделя Николов.

Той споделя, че заведението се е трансформирало в нещо като Мека на всички, които са луднали по сериала. Уточнява, че в цяла Източно Европа това е единственото сходно кафене.

" Всеки ден, от разнообразни краища на страната, хората идват и си вършат фотоси на оранжевия диван (б.р. - диванчето, на което сядат героите от сериала). Дори идват хора и от околните страни - от Румъния, Гърция, Македония, Турция. Имаме толкоз доста гости, които идват единствено, с цел да седнат на оранжевия диван ".

Николов загатва и за облагата, която изкарва от кафенето.

" Печелившо е, само че не толкоз. Но не става въпрос за парите, а за любовта на шоуто. Искаме да разпространяваме още повече това ужасно шоу, както и да го запазим в сърцата на хората. Незаменимо е да срещнеш същите луди фанатици по сериала като теб. Да обсъдите обичани епизоди, подиуми, реплики. "

" Сериалът много ми помогна в научаването на британския език. Докато го гледа човек, малко или доста, се научава схваща същинската, ежедневна тирада. Когато ходите на учебно заведение, може би научавате вярната граматика, с цел да я произнасяте. Но " Приятели " приказват на същинския, махленски език. Гледал съм го стотици пъти и в случай че има нещо, което не разбирах, го търсех в Гугъл. Вече го знам буквално, споделя още разчувстваният притежател на " Central Perk ".

 

Специалният епизод не беше нов епизод от историята на шестимата другари, които живееха в Ню Йорк, а диалог с актьорите, продуцентите и почитателите на сериала за големия резултат, който той имаше върху целия свят. Появиха се ивсякакви мнения, в това число и такива, че епизодът е непотребен и, че е служил само за повишаване на банковата сметка на героите. Много почитатели са на мнение, че магията сред актьорите към този момент я няма.

Може и по този начин да е. Може и към този момент да я няма химията сред героите. Шоуто обаче сътвори друго - сътвори магия сред самите почитатели на сериала, връзка, която ще е безконечна. Лудостта по " Приятели " ще е безконечна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР