17 души в превозните средства са пострадали при инцидента, станал ...

17 души в превозните средства са пострадали при инцидента, станал

17 пострадали при тежка верижна катастрофа на магистрала в Турция

17 души в транспортните средства са потърпевши при случая, станал в сектора на автомагистралата Сапанджа в северозападната провинция Сакария, заяви в. „ Сабах “, представен от БГНЕС.

В злополуката са взели участие микробуси, леки и товарни коли, които са се движили по сектор от пътя, водещ към столицата Анкара. На място са изпратени коли за спешна помощ, противопожарни и полицейски екипи. Магистралата беше затворена за движение към Анкара за към час, преди екипите да отстранен отломките, оставени от транспортните средства, взели участие в злополуката, а ранените бяха откарани в околните лечебни заведения.

Турция в миналото беше известна с големите жертви при пътнотранспортни катастрофи, нещо, за което бяха упреквани както безразсъдните водачи, по този начин и неприятните пътни изисквания. Пътната инфраструктура се усъвършенства изобилно през последното десетилетие с построяването на разграничени платна в двете направления на автомагистрали с повече ленти.

Страната не престава да подхваща няколко стъпки за сигурност на движението.

Въпреки това жертвите към момента са чести, въпреки и по-малко. Миналата година 4866 души починаха при над 983 000 пътно-транспортни катастрофи, макар че броят на пътнотранспортните катастрофи е намалял с над 15% по отношение на 2019 година

Източник: fakti.bg