17 часа остават преди да изтече срокът, който от ГЕРБ

...
17 часа остават преди да изтече срокът, който от ГЕРБ
Коментари Харесай

17 часа до изтичането на преговорите: Договориха ли се ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

17 часа остават преди да изтече срокът , който от ГЕРБ дадоха на сътрудниците си в ръководството, с цел да се договорят.

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ текат към този момент пети час в постройката на Народното събрание. Ръководствата на партии и преговорните екипи са в съвсем цялостния си състав.

С връчването на първия изследователски мандат публично парламентарната рулетка се завърта

Представителите на ГЕРБ-СДС са пристигнали в постройката на Народното събрание незабавно след излизането им от президентството, а в 15 часа към тях са се включили и сътрудниците им от ПП-ДБ – Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов.

„ Продължаваме с договарянията “, сбито съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

„ Разчитаме на разсъдък и отговорност “, сподели и водачът на „ Да, България “ Христо Иванов.

Той беше публикуван от вестник „ 24 часа “, а източник на bTV удостовери, че това са последните обсъждани имена

По информация на bTV разногласието е обвързван с кадровите промени в Министерски съвет. Припомняме, че малко по-рано денем изтече лист с съответни имена.

Последните вероятни 24 часа от договарянията започнаха и с ултиматум от ГЕРБ – „ или се схващат с сътрудниците в този момент, или няма кабинет “.

Имаме фундаментално разграничение във връзка с това ГЕРБ да бъде признат като равнопоставен сътрудник, сподели Мария Габриел

Въпреки това, преговорният екип на ГЕРБ, отпред с Мария Габриел, одобри предлагането на коалиция ПП-ДБ за още 24 часа договаряния.

„ Заявяваме изрично, че на следващия ден договарянията с ПП-ДБ ще бъдат финализирани до 12 часа “, съобщи Мария Габриел.

„ Явно има разлика сред това, което преговорният екип реализира в това съглашение, и когато са седнали на равнище водачи в ГЕРБ “, уточни той

Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател ще отиде на следващия ден при президента Румен Радев с окончателното решение.

Преговорите ще продължат и през нощта.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР