17 550 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech пристигнаха на летище

...
17 550 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech пристигнаха на летище
Коментари Харесай

Пристигна нова пратка от ваксината на Pfizer/BioNTech

17 550 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech дойдоха на летище София тази заран. Препаратът ще бъде разпределен до всички точки на страната и ще стигне за 8875 души. Това е поредна пратка за страната ни.

В неделя имаше и друга пратка от 3600 дози от препарата на " Модерна ". По този метод компанията извърши поръчката от 6000 бройки за януари.

Вече ще има всяка седмица доставки от имунизацията на Pfizer/BioNTech.

Предишната пратка на Pfizer/BioNTech дойде предходната седмица и съдържаше 14 хиляди дози. С нея бяха обезщетени пропуснатите количества две седмици по-рано поради промени в индустриалния развой на компанията. Общо се чака през този месец в страната ни да дойдат 83 хиляди дози от препарата. 104 хиляди дози път се чака да дойдат през март, а до края на годината би трябвало да са пристигнали близо 3,9 млн. дози от имунизацията.

Според Изпълнителната организация по медикаментите, в случай че всичко върви по проект, единствено с имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna до края на годината ще могат да бъдат имунизирани 2 милиона и 200 хиляди българи. Ако в това време бъдат утвърдени и останалите ваксини огромен % от популацията ще бъде ваксинирани още в средата на годината.

Именно поради предстоящото утвърждение на още два препарата против COVID-19 се чака през март и април доставките на ваксини в България да бъдат в пъти по-големи.

Преди дни от здравното министерство оповестиха, че на 7 февруари чакаме 48 000 дози от " АстраЗенека ", на 14 февруари - 75 000 дози, а до края на месеца 139 000 дози.

В момента имунизираните у нас са малко над 41 000, което ни слага на едно от последните места в Европа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР