17,5 млн. лв. е началната цена, на която се продава

...
17,5 млн. лв. е началната цена, на която се продава
Коментари Харесай

Продават централата на КТБ

17,5 млн. лева е началната цена , на която се продава на търг централата на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) на столичния площад " Гарибалди ", оповестява " 24 часа ". Предмет на търга, разгласен от синдиците на банкрутиралата банка, обаче е компанията " Евробилд 2003 ", която има ипотека върху постройката.

Огледите ще се вършат от 17 до 20 юни, а офертите ще бъдат отворени на 21 юни.

Сградата е с към 5 хиляди квадратни метра повърхност и в случай че бъде продадена на началната тръжна цена, това значи, че коства към 1700 евро за квадратен метър -  евтино за бизнес постройка в такова положение и такава локация.

Върху централата на КТБ има забрана от КПКОНПИ, т.е. има възможност някой ден да бъде отнета в интерес на страната.

Сградата, която е монумент на културата още от 1978 година, е помещавала преди време Българската комерсиална банка на Атанас Буров. Тя е издигната тъкмо преди 100 години по план на архитектурното бюро на Георги Фингов и в нея до ден сегашен е непокътнато истинското бюро на банкера.
 Лицензът на КТБ лишен нелегално, реши Европейски съд по правата на човека
Лицензът на КТБ лишен нелегално, реши Европейски съд по правата на човека

Банката е лишена от опцията да се пази

Припомняме, че предходната година Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) по делото на КТБ против България отсъди, че лицензът на КТБ е бил лишен незаконосъобразно. 

В претекстовете на Съда е записано, че с дейностите си по отнемането на лиценза българските управляващи " са нарушили два съществени правилото на Европейската спогодба за правата на индивида - правото на обективен развой и правото на благосъстоятелност. "

Освен това се прибавя, че българските съдилища са отказали на КТБ подобаващ правосъден надзор, в това число и тъй като банката е била представлявана в съда от лица, подвластни от Българска народна банка, като по този метод не е имала опция без значение да изложи своята позиция.

" Корпоративна комерсиална банка " АД бе основана през 1994 година, разраснала се бързо в интервала 2007 - 2014 и банкрутирала на 6 ноември 2014 година Обявена е в неплатежоспособност със правосъдно решение на 22 април 2015 година

Банкерът Цветан Василев, който е съден за банкрута на ръководената от него Корпоративна комерсиална банка (КТБ), на няколко пъти искаше да бъде разпитан посредством видеоконферентна връзка, тъй като се усеща заплашен, в случай че се върне в България.

" Боец " внесе в прокуратурата сигнали против Гешев и Пеевски за банкрута на КТБ

Според Георги Георгиев проведена незаконна група прикривала заеми за милиони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР