17 323 учители ще преминат обучение за работа с платформата

...
17 323 учители ще преминат обучение за работа с платформата
Коментари Харесай

Над 17 000 учители се обучават в иновативни методи на преподаване

17 323 учители ще преминат образование за работа с платформата „ Дигитална раница “ и потребление на новаторски способи на преподаване, оповестиха от Министерството на науката и образованието /МОН/.

Обученията са за два квалификационни заема – общо 32 часа . Всеки от учителите ще придобие подготвеност да употребява и ползва другите функционалности и цифрови просветителни запаси в платформата. Те ще могат да създават електронни уроци по своите предмети, които да разгласяват и за общодостъпно прилагане в „ Дигиталната раница “.

Към момента съвсем всички действия по създаване на единната безвъзмездна електронна платформа за образование са завършили. В нея са качени всички учебници от I до VII клас. От идната образователна година и учебниците от VIII до XII клас ще бъдат налични гратис в „ Дигиталната раница “. Необходимо е обаче тя да се „ изпълни “ с в допълнение наличие – онлайн уроци, извършения, проби, основани и споделени от самите учители.

За всеки утвърден и оповестен за общодостъпно прилагане урок учителят, който го е изготвил, получава възнаграждение от 179 лв. .

Предстоящите образования на учителите ще се организират по 109 стратегии, създадени от 9 университета и 14 обучителни организации. Педагогическите експерти, взели участие в курсовете, ще получат уверение с присъдени квалификационни заеми .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР