166 хиляди и 50 души са починали за времето на

...
166 хиляди и 50 души са починали за времето на
Коментари Харесай

166 050 души са починали от началото на епидемията през март 2020 г.

166 хиляди и 50 души са умряли за времето на коронавирус епидемията от март предходната година до 31 май тази година.

Близо 80% от тях са били сред 60 и 80-годишни, най-много хора с хронични болести. Данните са от разбора на центъра за публичното здраве и разбори, който беше показан през днешния ден. Анализът е по поръчка на министъра на опазването на здравето, с цел да открои аргументите за високата смъртност.



България е на 21 място в Европа по заразяемост, само че на челните места по смъртност. Това значи, че здравната система се е справила неприятно, е единият от изводите.



Анализът на заповедите на държавното управление, здравните министри и Националния действен щаб демонстрира, че ограниченията за справяне за закъснели, а част от решенията са несъответстващи и спорни.

Следващата седмица служебният министър на опазването на здравето ще показа нов проект за противопоставяне на идната вълна.

Включва вложения, кое по кое време се затваря, при какви равнища, по какъв начин взе участие извънболнична, болнична, незабавна помощ, кое по какъв начин се провежда всичко, това ще бъде показано. Вземаме поради и анализите, които одеве чухме. За да не се повтарят грешките смисълът на това, което те са създали е позволените неточности коствали живота на 160 000 души да не се повтарят. За хората, които са специалисти в тази сфера, измежду които поставям и себе си, и преди този отчет беше явно безобразно неприятното ръководство на рецесията, беше явно неприятното положение на здравната система, сподели здравният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР