164 километра в час по столичен булевард! Двама любители на

...
164 километра в час по столичен булевард! Двама любители на
Коментари Харесай

Пътна полиция налага крути мерки след засечени 164 км/ч в града

164 километра в час по столичен бул.! Двама фенове на високите скорости са засечени с такава скорост от столичния КАТ през последните дни.

Затова Пътна полиция поставя нови стационарни камери, а общините желаеха да глобяват нарушителите, снимани от общинското видеонаблюдение.

24 часа всеки ден камера ще следи за извършители на столичния бул. " Черни връх ". Екипът на КАТ единствено ще сменя мястото й. Постоянният надзор идва два месеца след злополуката на това място, при която починаха две млади дами.

Освен това столичният КАТ ще пусне камери в цивилни коли.

" Автомобилите на Министерство на вътрешните работи ще се движат в пътния поток, като по отношение на другите извършители, ще бъдат извеждани по безвреден метод от придвижването и ще се взима административно нарушаване на място “, съобщи Радослав Начев, зам.-началник в " Пътна полиция “.

Над 9000 са засечените нарушавания на скоростта сред 12 и 18 август. В София двама са карали над 160 километра в час, а един - с малко над 130 километра в час, при ограничаване от 50 км в час, напомня bTV.

В центъра за ръководство на трафика към Столична община се преглеждат 600 камери и единствено за предходната година има установени над 10 000 нарушавания единствено в бус лентите.

Сдружението на общините предлага локалната власт да събира част от санкциите.

" Да имат пълномощия българските общини да глобяват за нарушавания на скоростта, за прекосяване на червен светофар и за шофиране в неразрешени улици с общинските камери. В момента такива пълномощия има единствено Пътна полиция. Хиляди камери обаче в българските градове и села могат да бъдат употребявани “, сподели Георги Георгиев, ръководител на САС.

Идеята се разисква от години, само че изисква решение на Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР