164 души са убити, а почти 6000 са арестуваните по

...
164 души са убити, а почти 6000 са арестуваните по
Коментари Харесай

164 души са убити при размириците в Казахстан

164 души са убити, а съвсем 6000 са задържаните по време на митингите против повишаването на пропан-бутана в Казахстан, които прераснаха в вълнения и принуждение, предава съветското издание Спутник, цитирайки здравното министерство в страната.

Благодарение на изключителните ограничения обаче ситуацията последователно стартира да се стабилизира. Властите оповестиха, че към този момент управляват всички държавни здания в някогашната столица, която се трансформира в център на недоволството, добавя БНР. По улиците на града патрулират полиция, военни и доброволци, с цел да претотвратят мародерство и принуждение. В мощ е полицейски час от 20 до 7 сутринта.

Казахстанският президент Касим Жомарт Токаев беседва по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин. Американският държавен секретар Антъни Блинкън изрази неразбиране от военната помощ, която Казахстан изиска от Русия и изясни опасенията на Вашингтон: „ Когато руснаците ти дойдат на посетители, от време на време е мъчно да ги накараш да си тръгнат. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР