163 са вече заразените от коронавирус у нас. До момента

...
163 са вече заразените от коронавирус у нас. До момента
Коментари Харесай

163 са вече потвърдените случаи на коронавирус у нас

163 са към този момент инфектираните от ковид у нас. До момента трима души починаха, а трима се възстановихаа изцяло, посочи началникът на спешния щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски.
Най-много от инфектираните са София. Има случай и в болница „ Токуда “ – млад мъж на 34 години. РЗИ ще затвори болничното заведение за 24 часа, с цел да се дезинфекцира, и по-късно тя още веднъж ще действа обикновено.
Генерал Мутафчийски предизвести, че никой да момента не е казвал, че вирусът не поразява по-младите. „ Те просто го карат по-леко, само че виждам едно безгрижно и умерено държание “, сподели той.
„ Пикът върви в ниската част на кривата, само че стартира да се разколебава. Вече стартира да се качва. Трябва да сте наясно, че всички ограничения, които предлагаме, са ориентирани към снижаването на този пик. Не мога да разясня по кое време ще е пикът, само че мога да кажа, че няма да е този месец. Може би в края на април или началото на май “ добави той.
Запитан за препаратите на хининова основа, за които излязоха данни, че оказват помощ в битката с коронавируа, ген. Мутафчийски изясни, че в никакъв случай не е имало проучване за нашия хининов препарат. „ Толкова са дребни проучванията, че даже бяха смешни първоначално. За резохина има някакви по-сериозни данни, че оказва някакво въздействие върху ковид. Препоръчва се да се употребява дружно с антибиотик, тъй като интерстициалната пневмония дава постоянно бактериална зараза. Хининът, обаче, не може да се пие като предварителна защита, а се употребява в болница за сериозните случаи “ добави той като посочи, че в щаба а получи 100 опаковки с по 100 таблетки.
Той още веднъж повтори, че даже при позитивни проби, когато са без признаци, пациентите не би трябвало незабавно да хукват към лечебните заведения. „ Болки в гърлото, температура, кашлица, не са признаци да се одобри пациент в болница. Когато се появи зной, това към този момент е обезпокоителен признак и тогава би трябвало да се вземе с кола за спешна помощ и да се одобри “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР