162 души - в София. Над 5000 са заявилите желание

...
162 души - в София. Над 5000 са заявилите желание
Коментари Харесай

162 са ваксинираните досега учители в София, желаещите са 5000

162 души - в София. Над 5000 са деклариралите предпочитание за имунизация. Общо 15 са лечебните заведения и медицинските центрове на територията на столицата, където се прави имунзацията. Това сподели кметът на София, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Фандъкова и доктор Данчо Пенчев приказваха пред медиите по време на имунизацията на преподаватели в Столичната РЗИ.
До момента в София са получени близо 25 хиляди дози от имунизацията на " Пфайзер ", а от тази на " Модерна " - 4800 дози.
разпределя след детемпериране и подготовка имунизациите към кабинетите. Там, където динамичността е по-голяма се предлага имунизацията на " Пфайзер ", а в лечебни заведения, където има по-голям потенциал, като ВМА да вземем за пример, отива имунизацията на " Модерна ", изясни шефът на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев в отговор на въпрос на БГНЕС.
Д-р Пенчев прикани педагозите да съблюдават прецизно основани график за имунизация, с цел да не се губят ваксини.
 Тренд: Едва 28% от пълнолетните българи биха се ваксинирали против COVID-19, 43% не биха Тренд: Едва 28% от пълнолетните българи биха се ваксинирали против COVID-19, 43% не биха
Над милион и половина българи биха се ваксинирали против COVID-19, а 43% не биха. Липсата на сигурност, че имунизацията е безвредна и опасе...
Началният преподавател от 105-то учебно заведение Надя Ангелова, която през днешния ден се имунизира, сподели пред БГНЕС, че е спокойна и е уверена, че единствено благодарение на имунизациите ще преборим, защото все още няма лекуване против вируса.
„ Смятам, че това е една естествена процедура, която всеки български жител би трябвало да извърши “, съобщи тя.
Ангелова счита, че е добре осведомена във връзка с имунизациите. „ Знам, че като цяло се поставят две дози през 21 дни и би трябвало да защищават в някаква степен от този вирус, който е заплашителен камшик сега “, показа учителят и добави, че отводите на хора да се имунизират е безконтролно.
Ангелова сподели, че освен в самото учебно заведение е имало инфектирани, само че и в нейния клас. „ В моя клас имаше инфектирани родители и деца. Ние бяхме под карантина една седмица. След като стартира отдалеченото образование също 3 седмици бяхме у дома. Според мен образованието в отдалечен вид не е добър вид. Определено образованието в клас е много по-нормалното от всичко останало “, комментира още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР