16 служители на МВР са извършили нарушения на служебните си

...
16 служители на МВР са извършили нарушения на служебните си
Коментари Харесай

Нарушения служители и забавена информация довели до инцидента с мигрантския автобус в Бургас

16 чиновници на Министерство на вътрешните работи са направили нарушавания на служебните си отговорности по отношение на случая с мигрантите в Бургас, при който починаха двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев. В това число има и нарушения от страна на управителни фрагменти. Докладът за тях е предаден на Окръжна прокуратура - Бургас на 28 октомври и тя ще прецени престъпленията.

Това са резултатите от инспекцията в структурата на Министерство на вътрешните работи по отношение на съдбовния случай в морския град, заяви на брифинг служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Най-фрапантни нарушавания са позволени от " Гранична полиция ". В отчета, който цитира министърът, са имената на началник на РДП, шеф на ГПУ - Бургас, шеф на ГПУ - Малко Търново и зам.-началник на ГПУ - Малко Търново.

Утре ще бъдат осъществени производства по освобождението им от работа.

Мигрантите, предизвикали гибелта на двамата бургаски служители на реда, са били арестувани импровизирано, само че са били освободени ден преди съдбовния случай в Бургас.

След това са отишли до Харманли и са взели злощастния рейс, предизвикал злополуката. Не е била подадена информация, каквото е трябвало да бъде подадена.

Демерджиев разкри, че сигналът към полицейските чиновниците е подаден 3 минути преди случая с рейса и не са имали опция да реагират.  " Могло е да бъде подадена 17 мин. преди случая ", означи служебният вътрешен министър.



" Има стотици чиновници на гранична полиция, които съзнателно извършват отговорностите си. И би трябвало да отстраняваме тези, които не заслужават да носят пагона ", сподели министър Демерджиев.

Той се срещна с околните на двамата служители на реда, починали при осъществяване на служебния си дълг в Бургас - Йордан Илиев и Атанас Градев. Първо на роднините той заяви резултатите от вътрешната инспекция в Министерство на вътрешните работи за хипотетичното присъединяване на гранични служители на реда в каналите за трафик на бежанци.

Докладът е предаден на всички ръководители на структурите на " Жандармерия ", Гранична полиция и на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас.

По мотив случая със починалите служители на реда Демерджиев в профил от служба дългогодишния началник на ГПУ Бургас Антон Мирков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР