16 от 19 решения на Общински съвет Варна за продажба

...
16 от 19 решения на Общински съвет Варна за продажба
Коментари Харесай

Областният управител на Варна обжалва в съда решения на Общинския съвет за продажба на общински имоти

16 от 19 решения на Общински съвет Варна за продажба на общински парцели ще апелира в съда регионалният шеф на Варна Благомир Коцев. Решенията са за продажба на общо 140 декара общински терени.

Това са имоти, които се намират най-вече в градската част. Днес е последният ден, в който регионалната администрация трябваше да реши дали ще апелира двете докладни мемоари, свързани с продажбата на общинските парцели и тегленето на нов заем от Община Варна от 80 милиона лв..

Благомир Коцев съобщи, че могат да апелират в съда законността на едно решение, само че не и неговата целенасоченост и заради това не могат да апелират тегленето на новия заем.

Мотивът за внасяне в съда на покупко-продажбите с 16-те парцела е заради това, че Общината ги е придобила за публични цели, а не за продажба.

Коцев изрази персоналната си позиция, че е безспорна неточност да се разпродава общинско имущество тъкмо в този миг, когато има инфлация, както и взимането на заем, който ще усили двойно дълга на Варна и евентуално ще се изплаща от идната администрация.

Той моли за цивилен надзор при храченето на тези пари, които са рекордни в историята на Варна – 550 милиона бюджет, плюс заем от 80 хиляди и приходи от продажба на имущество.

За сумата от 650 милиона, 130 от които са планувани за асфалтиране на улици и облагородяване на междублокови пространства, градът би трябвало да наподобява по радикално друг метод, сподели Коцев и добави, че регионалната администрация ще следи по какъв начин ще бъдат разходвани тези средства.

Текст: Нора Бочева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР