16 незаконни ромски къщи са били съборени днес преди обед

...
16 незаконни ромски къщи са били съборени днес преди обед
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: Писъци и рев огласиха Асеновград: Изравниха със земята 16 ромски къщи

16 противозаконни ромски къщи са били съборени през днешния ден преди обед в махалата в Асеновград, научи БЛИЦ от свои източници. На място са били разположени доста служители на реда и жандармерия, персонално е участвал шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Драмата е почнала сутринта, ромите са се тръшкали, ревали и молили да останат. Сега десетки, пристигнали неизвестно от къде, са принудени да се приберат по родните си места. Следващата седмица стартира разказване на втория стадий от противозаконните постройки, които следва да бъдат сринати със земята. Мерките се взимат в осъществяване на обещанията на страната и локалната власт.

Припомняме, че втора Катуница бе на път да избухне в Станимака, откакто тайфа роми пребиха свиреп децата и треньорите от спортния клуб по гребане. Хората се подвигнаха на митинги, които сега са прекратени след диалози с вицепремиера Валери Симеонов и кмета на града Емил Караиванов. Освен бутането на постройките и изгонването на роми, които не са от Асеновград, са набелязани и други ограничения. Ако не те бъдат изпълнени, следва възобновяване на митингите, в които се включиха хиляди недоволни от ромските безчинства в страната.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР