16-годишно българче в САЩ се е самоубило заради онлайн играта

...
16-годишно българче в САЩ се е самоубило заради онлайн играта
Коментари Харесай

Българче почина в САЩ заради играта Син кит, твърди семейството му

16-годишно българче в Съединени американски щати се е самоубило поради онлайн играта " Син кит ", съобщи Си Ен Ен.

Семейството на момичето има вяра, че нещастието е вследствие на играта, за която се твърди, че подтиква младежи да лишават живота си. Твърди доказателства за това досега не съществуват.

За да защищити и други деца от съдбовен край, фамилията на умрялото момиче е разказало историята му пред Си Ен Ен, само че е поискало да резервира анонимността си.

" Беше радостно дете. Обичаше да прави занимателни физиономии ", споделя майката. Дъщеря й била надарена, рисувала. Умеела да скрива тайните си в творбите си. Братът на момичето демонстрира нейни нереални рисунки от учебна галерия, в които на пръв взор не изглеждат необичайни. Семейството не забелязало нищо обезпокоително в тях досега, в който момичето протегнало ръка на живота си. Ако потърсите в " Google " по какъв начин наподобява скелетът на синия кит, ще видите смайваща аналогия с нейните рисунки, показва братът на момичето.

По непотвърдени данни играта " Син кит ", в случай че въобще съществува, стартира от Русия. Свързва се със самоубийства на младежи на различни места по света. Няма ясно доказателства, че играта съществува. Допуска се, че някои от случаите на самоубийства са вследствие на клюки за нейното битие, съумели да стигнат до вниманието на уязвими и чувствителни младежи. Твърди се, че става въпрос за игра с 50-дневно предизвикателство - всеки ден на играча се слага по една задача. Обикновено тя е обвързвана със самонараняване или висок риск - да вземем за пример да се качи на висока постройка. След като я извърши, той би трябвало да изпрати фото доказателство на анонимния админ на играта. На 50-ия ден задачата е да постави завършек на живота си.

" Започнах да диря информация за играта и тогава пъзелът стартира да се подрежда - спомних си по какъв начин през уикенда тя ме помоли да се качи на покрива ", споделя майката на детето. Тя намерила фотоси, сред които и такава на покрива. Убедена е, че щерка й я е направила поради предизвикателство от " Синия кит ".

Американските медии показват, че фамилията е с български генезис и живее в Съединени американски щати от 15 години.

В същото време фамилията на 15-годишно момче, също в Съединени американски щати, разгласи, че има вяра, че синът им се е самоубил още веднъж поради предизвикването “Син кит “.

Исая Гонзалес живеел в Сан Антонио, Тексас. Открили го обесен в дома му, а наоколо до тялото бил мобилният му телефон, ситуиран по този начин, че да може да предава наживо момента на самоубийството.

След гибелта на момчето фамилията прегледало интензивностите му в интернет. Близките му са уверени, че провинен за нещастието е играта „ Син кит “.

Бащата на Исая споделя, че разкрили текстове за сатанисти – тематика, която в никакъв случай не е вълнувала сина му. Той предизвестява родителите да ревизират постоянно какво преглеждат в интернет техните деца, както и какво вършат в обществените мрежи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР