16-годишен мъж, арестуван по подозрение за изсичане на забележително дърво в Англия, пуснат под гаранция

...
16-годишният мъж, арестуван за изсичане на 300-годишно старо яворово дърво
Коментари Харесай

16-годишният мъж, арестуван за изсичане на 300-годишно старо яворово дърво близо до римската забележителност Стената на Адриан в северна Англия е освободено под гаранция

От PAN PYLAS Associated Press 29 септември 2023 г., 9:13 ч. Околна среда към живия свят в тази страна“, каза той пред радио BBC. „Това беше дърво, под което се разпръскваше пепел, под което се сключваха бракове и беше подслон за уморени пешеходци.“

Макфарлейн каза, че е бил окуражен от широко разпространено отвращение, което последва новината за изсичането на дървото и предложи да бъде засадена нова гора в негова чест.

Дървото беше една от основните забележителности по стената на Адриан, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, построен преди близо 2000 години, когато Великобритания е била част от Римската империя, за да пази северозападната си граница.

Поколения наред разхождащите се спират, за да се любуват и снимат дървото в Sycamore Gap, което стана известно, когато се появи във филма на Кевин Костнър от 1991 г. „Робин Худ: Принцът Of Thieves.”

Националният тръст, който повече от 125 години се стреми да защити наследството и природните пейзажи на Англия, заяви, че в момента „прави сайта безопасен , и помага на персонала и общността да се примирят с новините.”

Дървото, което беше отсечено близо до основата на ствола си, можеше да порасне отново, казаха експерти, но предупредиха, че никога няма да бъде същото.

„Струва си да опитате, но мисля, че добитъкът и дивата природа също потенциално ще го увредят,“ каза Роб Тернент, главен градинар в The Alnwick Garden наблизо. „Ще бъде много трудно да го върнем към оригиналното дърво.“

Тернент каза, че първите издънки на възстановяване може да започнат да се появяват през пролетта и дървото може да стане високо около 8 фута (2,4 метра), въпреки че ще бъде гъсто.

„Беше на около 300 години, така че ще отнеме много време, за да се върнем към този размер“, добави той.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР