16-годишната Антония Лалова е Царица на розите 2023 г., предаде

...
16-годишната Антония Лалова е Царица на розите 2023 г., предаде
Коментари Харесай

16-годишната Антония е Царица на розите 2023 в Карлово

16-годишната Антония Лалова е Царица на розите 2023 година, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.


Празникът на маслодайното цвете стартира през днешния ден с ритуала „ Розобер “ в розовите градини край Карлово. Фолклорни сформира и кукери поканиха с осъществяванията си гостите на розобер.


Под звуците на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, на централния площад „ 20-ти юли “ дефилираха участниците в празничното шествие.


Приветствия насочиха заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова и кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов. „ Празникът е една от традициите ни, която поддържаме с любов. За нас следват най-прекрасните, най-уханните дни, съчетали естествената хубост с хубостта на Цариците на розата. Последните години не са леки за производителите и преработвателите на маслодайна роза. Въпреки това всички те работят крепко, не се плашат от компликациите. Днес, скъпи съграждани, изричам нашето почитание към тях. Тези хора заслужават нашата респект, овации за тях! “, сподели кметът. Той връчи 24-каратовата златна роза на Антония Лалова.


Туристи от Япония и от други страни останаха очаровани от античните български обичаи и традиции, които пресъздадоха самодейците.

След церемонията на площада хората имаха опция да се радват на фолклорни и танцови прояви, на мобилни работилници и фотоизложби, а в Историческия музей в Карлово бе показана проява на розоварене и дегустации на артикули от роза. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР