16-годишна ученичка от Националната Природоматематическа гимназия в София прекарва лятната

...
16-годишна ученичка от Националната Природоматематическа гимназия в София прекарва лятната
Коментари Харесай

16-годишна ученичка става преподавател за ваканцията в Равадиново

16-годишна ученичка от Националната Природоматематическа гимназия в София прекарва лятната си почивка като учителка в созополското село Равадиново. Никол Неделчева и децата от селото сами решили да си провеждат лятно учебно заведение, с цел да наваксат пропуснатото през образователната година.

Равадиново, Созопол

В групата на Никол децата са на друга възраст и с разнообразни компликации в образователния материал. Едни сега пишат таблицата, другите разделят, третите се занимават с дроби. За всяко дете 16-годишната учителка отделя време. Заниманията се организират в постройката на учебното заведение в Равадиново, затворено преди десетина години.
Никол Неделчева: Учим дружно в този момент. И учим таблици, по какъв начин да разделяме с опашка, съществителни, епитети, правила. Всеки ден завършваме в друг час, тъй като от време на време са по-бавни, само че всичко трябвада се свърши и да се напише до дъно, другояче на ги пущам.
Всички деца са възпитаници в Созопол, който е единствено на няколко километра от Равадиново.

Никол Неделчева: Всяко лято пристигам тук, не да ги запитвам с какъв брой приключи и те да ми споделят от първи до четвърти клас да приключват с 4.50, това не е ок, желая другата година 6.00 в бележниците ви.
Никол Неделчева споделя още, че към този момент е изпълнила детската си фантазия да бъде учителка, а в този момент към този момент желае да се образова добре и е решила да учи медицина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР