16-годишен велосипедист от село Манолово загина при сблъсък с лек

...
16-годишен велосипедист от село Манолово загина при сблъсък с лек
Коментари Харесай

Общинският съветник от Павел баня Зейнел Селяйдин блъсна и погуби 16-годишен колоездач

16-годишен велосипедист от село Манолово почина при конфликт с лек автомобил, ръководен от общинския консултант в Павел баня - Зейнел Селяйдин. Друго момче е настанено с контузии и заплаха за живота в казанлъшката болница, осведоми кметът на общината Иса Бесоолу, представен от локалния уебсайт kazanlak.com.

Трагичният случай е станал към 21,25 часа нощес, на към 200 метра по шосето от село Александрово към Подбалканския път. 32-годишният лидер на лекия автомобил е застигнал и блъснал поредно движещи се пред него в същата посока колела, ръководени от две момчета, и каруца с кон, карана от 24-годишен мъж.

Едно от момчетата - на 16 години - е починало на място, а другото е откарано в лечебно заведение. Тийнейджърите са използвали алкохол преди да подкарат велосипедите, нямали са светлоотразителни жилетки и са правели " осморки " по асфалта.

При инспекцията пътните служители на реда са открили, че цялата група минути преди този момент е била в една от кръчмите на Александрово, а в каруцата имало няколко каси с бира. Каруцата не е била боядисана с жълт цвят, няма наложителния регистрационен номер, никой от возещите се в нея не е бил с жилетка, разяснява още Бесоолу и подсети, че още през предходната година е подписал заповед, с която не разрешава сходни транспортни средства да употребяват основния път след 20 часа.

Водачът на леката кола " Субару " не е имал никаква опция да спре, видял е велосипедиста безусловно в последната секунда, инспекцията не е открила алкохол в издишания въздух.

Образувано е досъдебно произвеждане, до късно през нощта е бил осъществяван оглед на местопроизшествието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР