16-годишен младеж е задържан за 24 часа за на градския

...
16-годишен младеж е задържан за 24 часа за на градския
Коментари Харесай

16-годишен от елитно училище стрелял по автобусите в Пловдив, фукал се пред приятели с въздушен пистолет |

16-годишен юноша е арестуван за 24 часа за на градския превоз в Пловдив на 18 декември, оповестиха от полицията в града. 

Четирима малолетни се събрали на площадка, водеща към Античния спектакъл, с цел да хапнат и послушат музика, един от тях обаче се похвалил с въздушен револвер. За да покаже на приятелите си какъв брой е добър, той създал изстрели по 10 транспортни средства. 

Три сачми попадат в стъклата на рейсове и ги повреждат. Според данни на чиновник от градския превоз става дума за вреда от към 1000 лв. на прозорец. Младежите обаче даже не разбрали, че са засегнали автобусите, тъй като незабавно след стрелбата транспортните средства влезнали в тунел. 

Със същия револвер по-рано е стреляно и по кенчета. Не е ясно от кое място се е сдобил младежът с този револвер, тъй като няколко пъти трансформира версията си от кое място го е закупил. Това не е оръжие по смисъла на закона, само че е задоволително мощно, с цел да нанесе вреди, прецизираха от полицията и желаеха да се промени законът и въздушните револвери и пушки да подлежат на регистрация. 

Органите на реда проверяват версията, че оръжието закупено с непозната персонална карта.

Наблюдаващият прокурор ще реши защо да повдигне обвиняване - дали единствено за разваляне на недвижими движимости или за вероятно безчинство, или за двете. Задържаният юноша не е престъпно проявен, учи в елитно учебно заведение, оповестиха още от МВР-Пловдив. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР