16 години затвор при първоначален строг режим отсъди Пловдивският окръжен

...
16 години затвор при първоначален строг режим отсъди Пловдивският окръжен
Коментари Харесай

16 години решетки за бившия командос, удушил рейнджърката от Карловската бригада

16 години затвор при първичен непоколебим режим отсъди Пловдивският областен съд за някогашния командос Светослав Каменов, който удуши рейнджърката Десислава Стоянова от Стрямската механизирана бригада в края на ноември 2018 година.

120 хиляди лв. кръвнина би трябвало да заплати Каменов на майката на жертвата си - Йонка Митова. Бившият боен беше приет за отговорен в убийството на 40-годишната жена, осъществено с особена свирепост. 

" Скрих тялото на Десислава в раклата на дивана, не с цел да го укрия, а с цел да се резервира, тъй като в постройката има плъхове " , съобщи в правосъдната зала през днешния ден 44-годишният Каменов, в отговор на въпроса на прокурора Петър Петров, за какво е скрил тялото на дамата, след убийството. Припомняме, че когато е била затворена в дивана, 40-годишната военнослужеща от Карловската бригада към момента е била жива, само че в мозъчна гибел.

Днес в съда бе изслушана назначената тройна съдебно-медицинска експертиза, която потвърди, че мозъчната гибел на Десислава е настъпила още, до момента в който е била душена от Каменов. Тогава тя е изпаднала в безсъзнание и е спряла да усеща каквото и да е, тъй че не би могло да се приказва за ликвидиране по изключително непосилен метод, разяснява след това, в коридорите на съда, защитничката на някогашния боен - Снежанка Почева.

Изслушана бе и тройната психолого-психиатрична експертиза. По думите на специалистите Каменов е изцяло вменяем. -->



Пред съда някогашният рейнджър отхвърли да дава пояснения за убийството, само че призна, че го е направил. Той беше безапелационен, че всичко е станало инцидентно. Заради отхвърли му да дава показания, бяха прочетени обясненията му пред досъдебното произвеждане.

Запитан за какво не се е обадил незабавно на незабавния телефон 112, той отговори, че не го е направил, тъй като бил сигурен, че изтъквам: " в случай че видя две млади полицайчета, които даже не знаят по какъв начин да носят униформата си, можеше да ги вържа на възел и да стресираме цялото общество ".  Накрая някогашният боен сподели, че доста съжалявал и се извини на майката на Десислава и на армията, че им е лишил дъщерята и добра служителка. 



Припомняме, че убийството бе осъществено на 29 ноември 2018 година Тогава Светослав Каменов се свързал с Десислава и й споделил, че е ремонтирал колата й и тя може да си я вземе, въпреки преди този момент да продал возилото за скрап.

Стоянова отишла в населяваната от Светослав едноетажна къща в землището на  Сопот.  Там Каменов й споделил, че колата била доста развалена и нямало по какъв начин да се поправи, като обяснил, че поради това я предал за скрап в пункт за вторични първични материали и й споделил, че ще й купи нова. 

Малко по-късно двамата се скарали поради остра имитация на Десислава и афектираният някогашен командос блъснал в лицето дамата, а по-късно почнал да я души с ръце и я притиснал в региона на гръдния панер.

Жената изпаднала в безпомощно положение и мозъчна гибел.
За да прикрие следите си, Каменов п оставил тялото й в раклата на ъгловия диван в стаята, където станала разправията, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, с цел да не може да бъде отворена.



Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив. След произнасянето й защитничката - Снежанка

Почева разгласи, че наказването е заслужено, само че въпреки всичко не знае дали клиентът й ще желае да апелира. Прокурорът Петър Петров пък отхвърли да разяснява присъдата, само че от думите му стана ясно, че надали ще внесе митинг против наказването. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР