16 години след жестоко убийство в пловдивския квартал Столипиново, убиецът

...
16 години след жестоко убийство в пловдивския квартал Столипиново, убиецът
Коментари Харесай

След 16 г. убиецът в Столипиново получи 7 г. затвор

16 години след грубо ликвидиране в пловдивския квартал Столипиново, килърът получи отмъщение. Окръжен съд - Пловдив осъди на 7 години затвор при първичен непоколебим режим Николай Камбелов - Синбад, написа trafficnews.bg.

Уважен е частният иск в размер на 100 хиляди лв..

Синбад е упрекнат за това, че на 13 декември 2003 година е умъртвил по изключително нечовечен метод 26-годишния Божидар Моллов в Столипиново.

По време на пледоариите прокурор Галина Андреева - Минчева изиска 8 години затвор. Според нея против Камберов има задоволително доказателства, че той е направил закононарушението.

Не на такова мнение бе юрист Красимир Елдъров. Той изиска оправдателна присъда за клиента си. В последна сметка съда почете настояването на държавното обвиняване и призна Никола Камберов за отговорен.

На 13 декември 2003 година Никола, прочут с прякора си Синбад, пътувал в лек автомобил дружно с двама свои другари и приятелката на единия от тях. След 23 часа те се придвижили по ул. „ Сокол “, в посока към така наречен „ боклук-блок “ в квартал Столипиново. По това време Божидар вървял самичък по ул. „ Сокол “ и доближил автомобила им, който бил спрял. Той се навел през прозореца, хванал с двете си ръце един от пасажерите и почнал да го наскърбява и попитал за какво му е лишил приятелката, която била в автомобила. В това време Никола слязъл от автомобила, почнал да го удря с юмруци, при което потърпевшият паднал в близка локвата, след което станал и се отдалечил от колата. Никола го последвал. Извадил нож с дървена ръкохватка, с дължина на острието 12 см., и нанесъл с него удар на Божидар в гърба. След това си тръгнал и изхвърлил ножа в река Марица. Той се уговорил с пасажерите в автомобила да си мълчат за случая.

През това време потърпевшият почнал да вика за помощ, съумял да се добере до близкия блок на ул. „ Сокол “, почукал на една от вратите. Свидетелката го видяла да лежи пред жилището, излезли други хора и повикали Спешна помощ.

По-късно лекарите установили гибелта на Божидар, като съгласно съдебно-медицинската експертиза се дължи на сърдечно-съдова и дихателна непълнота, породена от остра кръвозагуба.

През 2003 г убийството не е разкрито, а по-късно е влиза в графата " студени досиета ". През пролетта на 2017 година очевидец дава показания, след което Никола е бил арестуван. Извършен е бил следствен опит, при който той е показал мястото, където е наръгал потърпевшия и механизма, по който го е направил, както и къде е изхвърлил ножа.

Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР