16 души са пренощували на жп гара Стара Загора. До

...
16 души са пренощували на жп гара Стара Загора. До
Коментари Харесай

Влак не изчака пътниците и ги остави цяла нощ на гарата

16 души са пренощували на жп гара Стара Загора. До случката се е стигнало, откакто трен не ги е изчакал и ги е оставил без транспорт. За случая описа пред радио " Стара Загора " един от пасажерите - Николай Тодоров. 
" В 22,20 ч. тръгнахме с влака Русе-Бургас, който е с прехвърляне в Стара Загора. Пристигнахме на старозагорската гара със забавяне от половин час в 3,41 мин. Влакът за Бургас е тръгнал минути по-рано без нас ", показа Тодоров. Той описа, че всички пасажери са си купили онлайн билети и нямат никаква виновност за изпускането на прекачването за Бургас. По този метод хората, измежду които дами, деца и задгранични жители, са останали до сутринта на старозагорската гара. " Отношението на чиновниците на гарата, както и на телефонните услуги на БДЖ, беше доста неприятно към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 кревати, които бяха под всякаква рецензия, и по този начин изкарахме нощта ", описа той.  По-късно в неделя пасажерите са се качили на бързия трен за Варна. 
По-рано стана известно, че новият транспортен министър Георги Гвоздейков е направил първите рокади в жп бранша. Промени има в " Холдинг БДЖ ", в " Пътнически транспорти " и в " Товарни транспорти ", излиза наяве от информация в Търговския указател. Някои от управническите рокади са към този момент вписани, а други - следва.
Новите назначения в двете сдружения - пътническото и товарното, са направени след извършени съвещания на 1 август от Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " в качеството му на едноличен притежател на капитала на двете сдружения. Избраните шефове ще ги оглавяват до провеждането на състезания.
Инж. Георги Друмев поема ръководството на " Холдинг БДЖ ". До момента той бе шеф на " БДЖ - Товарни транспорти ", като на позицията бе назначен от служебния кабинет. Документите за вписването му като изпълнителен шеф на холдинга чакат утвърждение. Друмев ще поеме поста от инж. Атанас Атанасов, който бе назначен от някогашния длъжностен министър Христо Алексиев.
Мястото на Друмев като шеф в " БДЖ - Товарни транспорти " няма да остане празно. Още на 7 август е вписан Християн Кръстев. Той бе назначен на поста и през 2022 година от някогашния министър на превоза Николай Събев, който стана прочут с честите си смени по върховете не железниците.  
На 8 август като шеф на " БДЖ - Пътнически транспорти " е вписан Венцислав Славков, който ще замести на поста Христо Иванов. Последният бе предопределение на служебния кабинет.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР