16.09School of Kindness. Дискусия с културолозите Славка Каракушева и Иво

...
16.09School of Kindness. Дискусия с културолозите Славка Каракушева и Иво
Коментари Харесай

Календар: "Квартал" фест, маратон на японските изкуства, маунтин байк състезание за деца

16.09
School of Kindness. Дискусия с културолозите Славка Каракушева и Иво Страхилов на тематика " Варвари ли сме? Наследяване и отменяне на османското завещание в България ". Част от въпросите, на които ще се търси отговор, са до каква степен са устойчиви концепциите и разказите, които опълчват " османското " или " ориенталското " против " европейското " или " западното ", и по какъв начин това се отразява на разбирането за българските наследства. Събитието ще се организира на британски език. В, от 18:30
16-18.09
Квартал фестивал. В дните към празника на София улиците в региона на Халите и Централната минерална баня ще се трансфорат в средище на изкуство и вкусна храна. Част от жителите ще отворят къщите си с изложения, храна, музика, а за какво не опера от балкона на съседа до църквата " Света Параскева ", от която пък дават обещание концерт на хора непосредствено в градинката. Очаква се да има още веднъж пешеходни зони, музика, работилници и концерти, както и фотографска галерия на спечелилите от състезанието за фотография на тематика " Красотата и грозотата на България " и " Красотата и грозотата в КвАРТАла ". В карето сред улиците. " Дондуков ", " Мария Луиза ", " Сливница " и " Васил Левски ".
17.09
Чиста Струма. От Harmonica Organic Foods събират доброволци и запалянковци, които да оказват помощ да се почисти дребната река Банщица, която с километри носи тонове боклуци по течението си и ги влива в Струма. Преди да стартира самото събитие, уредниците дружно с контролиращи институции в Кюстендил ще чистят реката с техника и ще сложат мрежи за хващане на леките боклуци. Очаква се да има пунктове с чували в разнообразни цветове за разделно събиране на отпадъка, плътни ръкавици, вода и плодове за поддръжка, хигиеничен възел. На р. Банщица, сборни пунктове край някогашния мотел " Сайма " и до с. Жабокрът, елементи на:
17-18.09
София ърбан зона. Два вълнуващи дни за дребни и огромни с Държавния шампионат по брейк, бънджи скокове, въжен тролей, скейтборд, графити работилници, бойни изкуства, Националното състезание по стрийт фитнес, баскет 3х3, градски паркур. Очаква се да има и спортни танци и фолклорна фиеста с присъединяване на известни ансамбли и артисти отпред с Александър Александров-Алекс. В Северен парк, начало 10 ч.
Реклама 17.09
Жените, за които не чуваме в учебно заведение. На интерективната лекция и полемики ще научите: по какъв начин се споделя първият нуклеарен физик в България и за какво няма неин монумент в Борисовата градина, както и за няколко вдъхновяващи ромски поетеси. Този път началото на тази образователната година е по-различно, тъй като ще чуем за дамите, за които не се приказва в учебно заведение. Съществуват задоволително вдъхновяващи образци на дами и придвижвания в историята и културата по света и у нас, за които се постанова да се образоваме между тях и неофициално. В самостоятелно читалище " Коприва " (ул. " Струма " 3), от 16 ч. Детайли на:
18.09
Маратон на японските изкуства. Десет часа, отдадени на японските изкуства, оригами, одо краснопис, философи на бойното изкуство айкидо, японския куклен спектакъл " Такеда ". Маратонът ще е под формата на демонстрации, работилници, беседи. Очакват се и два спектакъла - " Дъщерята на самурая " и " Иссън Боши ", основани с менторството на самия Сенджу Такеда - единственият правоприемник на спектакъл " Такеда ", датиращ още от XVII век. В " Топлоцентрала ", начало 11 ч., вход свободен
18.09
Пикник " Строежа ". Традиционната планинска колекция с хубава музика на Витоша ще се организира и тази година. Поканени са всички меломани без значение от възрастта и дали с деца или домашни любимци. От клуб " Строежа " ще дават: музика, техника, зареждане, апаратура и кегове за наливна бира, барбекю, някаква част храна и питиета, които ще са безвъзмездни, до момента в който стигнат количествата. В самата хижа също ще се предлага храна и е отворена за нощуване. Пред хижа " Червената шапчица ", от 13 ч.
19.09
" Една нощ в операта с музиката на Queen ". Програмата на концерта включва 20 шлагера на Queen по случай 30 години от кончината на Фреди Меркюри. Изпълнени са от Славин Славчев, Дони, Славчо Николов, Венко Поромански, Михаил Шишков-син дружно с оркестъра и хора на Опера Пловдив с диригент Kонстантин Добройков. Солистка е сопраното Вера Гиргинова. На Sofia Summer Fest, в Южен парк II, зад музея " Земята и хората ", начало 20 ч., билети 25 лева
Реклама 19.09
Ливанска кухня. Изкусната готвачка Тереза Фегали ще научи участниците в курса да готвят хумус, басмати ориз с букет от арабски подправки и пилешко, кнефе. Може да ви е познато от турския му аналог - кюнефе, само че в Ливан рецептата се разграничава. За нея Тереза ще донесе розова вода и вода от портокалови цветчета (neroli). В Food Connection, бул. " Цариградско шосе ", начало 19 ч., цена 70 лева Записване на:
21-25.09
" Банско филм фест ". Международният фестивал на планинарското и рисково кино ще показа 70 кино лентата от 40 страни. Не изпускайте кино лентата с присъединяване на режисьора Вернер Херцог " Dear Werner (Walking on cinema) ", Испания, Пабло Макуеда. Ще се излъчат и най-хубавите заглавия на тематика алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, завършения, парапланеризъм, рискови ски и сноуборд, спелеология, просвета на планинарските нации. Филмовото жури ще връчи 6 кино награди в няколко категории. Очакват се срещи с австрийската катерачка Барбара Цангерл, италианския катерач Джакопо Лархер, французина Жан Анекин - рисков скиор и планински лидер, и други В Банско, на разнообразни местоположения, стратегия на:
21.09-21.10
" The Supper ". Изложба на графити актьора Насимо с 14+1 творби със смесена техника демонстрира разгръщането на авторовия жанр. Основни тематики на неговата артистична " вечеря " са пристрастеността, гневът и свободата. Разглеждането на изложбата е същинско прекарване, тъй като картините имат своя саундтрак от Иван Шопов. В изложба " Нирвана ", откриването е на 21-ви от 19 ч.
22.09
Детско маунтин байк съревнование. Велоклуб " Троянски кон " провеждат първото сходно предизвикателство, поканени са всички искащи деца - от най-малките до 16-годишни (включително) младежи. Няма такса за регистрация, само че е належащо участниците да разполагат със наложителната защитна екипировка и механически изправен планински велосипед. Категории на надпреварата са по възрасти. В лесопарк Турлата, Троян, регистрация на:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР