1566 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат данните

...
1566 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат данните
Коментари Харесай

1566 са новите случаи на COVID-19 у нас

1566 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат данните на Единния информативен порталНаправени са 6596 теста, което значи, че делът на позитивните резултати е 23,7%.Починали са петима пациенти. В болница са 1073 души, от които 48 са в интензивно поделение. Новопостъпилите в болница са 172.

Излекувани през последното денонощие са 1432 души.През последните 24 часа са сложени 2760 дози ваксина.От през днешния ден област Добрич се връща в жълтата зона. Общата заболеваемост в страната спада

На фона на новата вълна на ковид у нас се оказва, че липсва правилник за лекуване на КОВИД-19 в общинските лечебни заведения -

На фона на новата вълна на ковид у нас се оказва, че липсва правилник за лекуване на инфекцията в общинските лечебни заведения. Причината е, че страната ни към този момент не е в изключително състояние.

В общинската болница в Чирпан има пациенти, които развиват ковид, откакто са признати с друго заболяване. Лекарите лекуват и двете, само че средства за коронавирусната зараза не се получават.

Д-р Неделчо Тотев, шеф на МБАЛ Чирпан: Няма изключително състояние. Ние, в случай че го работим, ще го отчитаме като някаква на ръба на закона пневмония. Ще получаваме пари за пневмония, само че не за КОВИД-19. Ще пишем съпътстващо заболяване КОВИД, а в това време лекарите, сестрите, останалия личен състав ще получат 0 лв. за това, че работят с една изключително рискова зараза.

Вече има инфектирани и от работещите в болничното заведение. Мотивацията на медицинските сестри пада и хората напущат.Тонка Червенкова, основна сестра в лечебното заведение: Те се натоварват извънредно доста, работата става повече, а в това време заплащането е същото.Според вирусолога Любомира Николаева-Гломб в този момент се намираме в пика на вълната и идната седмица ще последва спад.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР