156 класици от 27 клуба ще си оспорват медалите в

...
156 класици от 27 клуба ще си оспорват медалите в
Коментари Харесай

156 класици от 27 клуба ще си оспорват медалите в първия ден на Държавното по борба в Сливен

156 класици от 27 клуба ще си оспорват медалите в първия ден на Държавното състезание по битка в Сливен. Схватките са на 13 януари (петък) от 10:00 часа в зала " Васил Левски " и ще бъдат предавани онлайн на уеб страницата на БФ Борба.

Дебют пред родна аудитория ще направи украинецът с български паспорт Семьон Новиков (ЦСКА). На старта в категория до 87 кг противник на европейския първенец от 2020-а ще бъде Деян Ангелов (НСА). Новиков също е повторен международен първенец до 23 години. От близо година той има българско поданство, само че едвам от 2023-а получи позволение от Международната федерация (UWW) да се бори за България, а по време на паузата лекуваше сериозна контузия.

При 63-килограмовите натурализираният чеченец Абу-Муслим Амаев (ЦСКА) ще срещне Мирослав Емилов (Оряхово). През предишния сезон той стана първенец на Държавното състезание, а от тази година също има позволение от UWW да се състезава за страната.

Дебют при мъжете ще направи Гриша Назарян (ЦСКА). Най-малкият наследник на двукратния олимпийски първенец Армен Назарян ще се бори при 60-килограмовите, където негов противник на старта ще бъде Роберто Владов (Перник). Неговият по-голям брат Едмонд Назарян, европейски първенец при юношите и сребърен медалист от Световното и Европейското състезание за мъже през 2022-а, пропуща шампионата поради контузия.

За първи път на държавно състезание ще се бори и Алекса Ерски, победител в тазгодишното издание в телевизионното шоу " Игри на волята ". Сърбинът ще показва тима на Враца. Жребият отреди той да стартира присъединяване си в категория до 72 кг от втория кръг.

След пауза от близо година на тепиха се завръща Тарек Абделслам (ЦСКА). Египтянинът с български паспорт ще започва в категория до 82 кг. Първи противник на европейския първенец от 2017-а ще бъде Иван Иванов (НСА).

В утрешния ден сили ще мери и герой номер 1 у нас за 2022 година Кирил Милов. Европейският първенец и сребърен медалист от Световното състезание също стартира от втория кръг в категория до 97 кг.

При 77-килограмовите Айк Мнацаканян (ЦСКА), трети на Евро 2022, започва против Атанас Колев (НСА).

По правилник елиминациите и финалите ще бъдат в един ден. В събота са битките при дамите, а в неделя - при борците в свободния жанр.
 Едмонд Назарян бе определен за
Едмонд Назарян бе определен за " Изгряваща звезда " на международната битка

А при дамите бе отличена Амит Елор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР