155 са стратегическите обекти, които са със значение за националната

...
155 са стратегическите обекти, които са със значение за националната
Коментари Харесай

155 обекта у нас са стратегически за националната сигурност

155 са стратегическите обекти, които са със значение за националната сигурност. Както те, по този начин и 55 действия са със специфичен режим и под наблюдението на службите. 

Кои са те, е определил Министерският съвет с Постановление № 181 от 2009 година, описът е допълван през годините, като последните промени са отпреди седмица. Стратегически и със значение за националната сигурност от май т.г. са “Български пощи ”, вписването им стана след хакерската офанзива през април, която блокира активността им.

Последното от сряда регистриране е за две здания на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, които са на Българската организация за сигурност на храните. Така те стават обект на националната сигурност и в тях няма по какъв начин да има частна лаборатория.

Сред стратегическите действия, които са от голяма важност за националната сигурност, са и гарантирането на демократичните устои на държавното ръководство. То е преди всичко, следвано от защитата на границата и защитата на територията. Правораздаването, т.е. цялата правосъдна система, е на трето място. Системата за незабавни повиквания, известна като телефон 112, също е стратегическа активност, както и отбраната от рецесии и естествени бедствия.

Стратегическите обекти в бранша на държавното ръководство са президентството, Народното събрание, Министерският съвет, комплексът “Бояна ”. Под отбрана са оградата на границата с Турция, външното министерство и комисията по досиетата, както и организации - по вписванията и по геодезия, картография и кадастър.

В енергетиката даже ръководството на бранша е активност, която е детайл на националната сигурност, както и огромните обекти - от АЕЦ “Козлодуй ” до каскадите на НЕК, електрическите и газовите мрежи и компресорните станции. В превоза всички действия - по суша, въздух и вода, са стратегически и обикновено обектите са релси, пътища, летища, РВД, пристанища. 

Стратегически са производството и контролът на храните, както и напоителните системи. В опазването на здравето в листата са действия от незабавната здравна помощ, лечебните заведения, медикаментите, вносът на животоспасяващи медикаменти, а обекти са лечебните заведения “Пирогов ” и “Лозенец ”. 

Водите, контролът им и язовирите са от стратегическо значение за сигурността, а в бранша на стопанската система това са военните фабрики.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР