154 милиона души са без дом или са настанени във

...
154 милиона души са без дом или са настанени във
Коментари Харесай

В цял свят хора спаха на открито, в знак на подкрепа към бездомните

154 милиона души са без дом или са настанени във краткотрайни убежища и бежански лагери. Огромна част от тях живеят в риск. Близо 60 000 души в над 50 града се включиха в акция под надпис " Най-голямото спане навън в света ". Целта на акцията е да сигнализира за все по-големия брой бездомни. Как международни звезди и елементарни хора се пробват да оказват помощ на хората в потребност - образците са от Лондон и Ню Йорк.

Нито проливният дъжд, нито студът попречиха на тези, които избраха на прекарат нощта в спални чували на лондонския площад Трафалгар. Британската столица е единствено един от 50-те града по света, присъединили се в акцията " Най-голямото спане навън ". Идеята е да се съберат средства, с които да се обезпечи заслон на бездомни хора.

В благородната идея се включи и актрисата Хелън Мирън.
Хелън Мирън, актриса: Не можеш да останеш апатичен и никой не може да ме убеди, че няма механизъм, по който да помогнем на тези хора.
Символична нощ навън проведоха и в Единбуг и Кардиф.

Мадрид

Да почувстваш какво е да си скитник в града - тази концепция събра и младежи в Испания.

Знам какво е да си заставен да прекараш нощта навън и мога да ви кажа, че е мъчно. Ужасно мъчно.

Ню Йорк

Ню Йорк е измежду най-богатите градове в света, само че в мегаполиса живеят над 60 000 бездомници. Около 1000 души се престрашиха да пренощуват на Таймс Скуеър, разчитайки само на якета и спални чували, които да ги стоплят.
Кризата с бездомниците е обхванала целия свят. Тази нощ милиони хора ще спят на откритo, тъй като нямат различен избор. Независимо дали е прекомерно топло, студено, дали вали или е рисково. Има разлика сред това да не искаш да виждаш бездомници и това да искаш да им окажеш помощ. Ние вършим второто.
Кампанията поддържа и холивудската звезда Уил Смит, който излезе на сцената, с цел да прочете на доброволците приказка за лека нощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР