153 са сигналите за корупция за служители на МВР през

...
153 са сигналите за корупция за служители на МВР през
Коментари Харесай

Валентин Радев: 153 сигнала за корупция в МВР за последния месец


153 са сигналите за корупция за чиновници на Министерство на вътрешните работи през месец май, заяви на постоянния месечен брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той е на мнение, че Министерство на вътрешните работи е може би единствената институция, която сама се бори със своите чиновници - открива ги и ги санкционира.

Вътрешният министър напомни, че през месеца бяха извършени редица интернационалните срещи. В рамките на календара на Българското председателство на Съвета на Европа на 4 май Министерството на вътрешните работи бе хазаин на Първо съвещание на УС на ЕВРОПОЛ, по време на което министър Радев се срещна с новия изпълнителен шеф на европейската организация Катрин де Бол.

По време на състоялата се в Солун четиристранна среща на министрите на външните и на вътрешните работи на България - Гърция - Албания - Македония, министър Радев организира двустранни диалози с сътрудниците си. Част от дискутираните въпроси по време на формата бяха трансгранична престъпност, миграционен напън и терористични закани.

Сигурността на границите, резултатите в битката с проведената престъпност и подхванатите ограничения за сигурност по отношение на летния туристически сезон бяха част от тематиките на извършената работна среща с посланици на страни от Европейски Съюз, Швейцария и Съединени американски щати.

Министър Радев се спря и на двустранната среща с еврокомисаря по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос. Той разясни, че акцент в диалога са били въпроси, свързани с трансатлантическия разговор, засиленото съдействие в битката с тероризма и проведената престъпност.

Доброто съдействие сред българските служби и Съединени американски щати бе оценено по време на срещата на Радев със зам.-секретаря по вътрешна сигурност на Съединени американски щати Клеър Грейди, която даде висока оценка за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Министърът уточни и проведената в Одрин конференция "Гранична сигурност и съдействие ", в границите на която организира среща с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу. На нея бе изтъкната ролята на основания Съвместен контактен център - България - Гърция - Турция за полицейско и митническо съдействие на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", като ефикасен инструмент за противопоставяне на трансграничната престъпност и подсилване на сигурността в района.

На брифинга участваха още заместник-министрите Стефан Балабанов, Красимир Ципов и Милко Бернер, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов и шефът на ГДНП основен комисар Христо Терзийски./fakti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР