151 млн. лева е цената на вчерашните избори по данни

...
151 млн. лева е цената на вчерашните избори по данни
Коментари Харесай

Светлин Т анчев: България ще влезе в рецесия до края на годината

" 151 млн. лв. е цената на вчерашните избори по данни на ЦИК. Цялата сума за избори в последните две години е над 600 млн. лв.. За параленост - целият бюджет на Социалното министерство е към 2 милиарда лв. ”.

Това съобщи икономистът Светлин Танчев в предаването „ РеВизия ” по NOVA NEWS. Той посочи и натоварването върху Министерство на вътрешните работи по време на изборите. „ Това от една страна коства пари, въпреки това – полицията не може да реагира на проблеми, които се появяват тогава ”, сподели икономистът.

Той счита, че е добре да спре партийната дотация. „ Аз съм труженик на западната идеология, по-скоро – американската, където има ясно законодателство за лобизъм и е ясно всеки политик какви цели преследва. За да минем на този модел, би трябвало да има Закон за лобизма ”, сподели Танчев. За нашите географски ширини е удачна политическата система, по-прозрачно ще бъде да минем на 100% подобен вид, изясни той.

За икономическите трендове Танчев чака, че до края на годината България ще мине в криза. „ Хубаво е, че инфлацията се овладява, само че всичко върви към стесняване. На международните тържища горивата нарастват, страните свиват брутния си вътрешен артикул. Всички централни банки са уверени, че няма да разрешат инфлацията да се усилва ”, изясни той.

Танчев не има вяра, че България ще успее да влезе в еврозоната. " Ако в този момент бяхме в еврозоната, към този момент щеше да има митинги с искане държавното управление да се намеси и да понижи лихвите. Големият проблем в България е, че не реформирахме образованието ", съобщи някогашният народен представител. Според него отиването на ресторант, отиването до магазина също е тип гласоподаване.

Танчев е безапелационен, че водещия приоритет в България би трябвало да е просветителната система. Ако няма нрав кое е вярно и кое – не, няма разцвет, счита той. „ На Запад самото общество те гледа необичайно и не смееш да хвърлиш цигара на улицата ”, добави Светлин Танчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР