„151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част

...
„151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част
Коментари Харесай

151 българи са станали милионери през 2020 г.

„ 151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част са от последното тримесечие на 2020 година “, съобщи в рубриката „ Чети етикета “ по бТВ финансовият съветник Стойне Василев.

По думите му се резервира наклонността по целия свят по време на рецесия богатите да забогатяват още повече, а бедните да обедняват.

„ Тук става въпрос за милионери с депозити в комерсиалните банки в България, сигурно има и други, чийто пари са вложени в парцели, бизнес и така нататък Към края на 2020 година общият брой на милионерите у нас е 1180 души “, сподели още Василев.

„ Тук приказваме за пари на ярко. Това са хора, които са създали по-големи депозити на физически лица и са продали други активи по време на пандемията “, посочи финансистът.

Между тези милионери се разделят общо 3 милиарда лв., като приблизително на човек се падат по 2 567 000 лв..

По думите на Василев депозитите по време на пандемия се усилват, като се изключи тези до 1000 лв.. „ Миналата година сме икономисали повече от 5 милиарда лв., което е връх. Най-голямо е нарастването в депозитите сред 10 и 20 хиляди лв. “, посочи Василев.

За дребните депозити до 1000 лв. той разяснява, че при тях се бележи спад, защото множеството хора ги употребяват за покриване на настоящи потребности по време на пандемията. Той посъветва феновете да стартират да икономисват още веднъж.

Най-богатите в света

На първо място по благосъстояние остава създателят на „ Амазон “ Джеф Безос със 185,6 милиарда $, следван от Илън Мъск, чието благосъстояние бележи най-голям растеж през пандемичната 2020 година

Бернар Арно е на трета позиция със 158,1 милиарда $, а създателят на „ Майкрософт “ Бил Гейтс е на четвърто място със 122,9 милиарда $. Петото място е за Марк Зукърбър с 95,3 милиарда $.

Най-богатият българин в света е Владимир Тенев, който има над 1 милиарда $ чисто благосъстояние.

Богатството на Илън Мъск се е нараснало със 160 милиарда единствено за една година. Причината – най-големите му вложения са в компанията „ Тесла “, която бележи растеж от 700% в акциите.

Най-богатите хора в света са „ проработили “ спомагателни 450 милиарда $ по време на пандемията. Освен „ Тесла “, висок растеж бележат обществените мрежи, софтуерните компании, ИТ бранша, както и тези, които не са наранени от пандемията, като онлайн търговията да вземем за пример.

На този декор единствено в Съединените щати общо 73 млн. американци са изгубили работата си, а 100 000 дребни бизнеси са оповестили фалит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР