1500 заседания в Брюксел и 237 в България ще се

...
1500 заседания в Брюксел и 237 в България ще се
Коментари Харесай

1500 заседания в Брюксел и 237 у нас ще се проведат по време на председателството

1500 съвещания в Брюксел и 237 в България ще се проведат под егидата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през януари-юни 2018 година, стана ясно от думите на министър Лиляна Павлова по време на първия парламентарен надзор от новата пленарна сесия.

Павлова отговори на въпрос на депутата от Движение за права и свободи Велислава Кръстева за какво българското председателство ще е основано в Брюксел и множеството съвещания ще са изнесени в белгийската столица.

Министърът по европредседателството изясни, че терминът " брюкселски основано " касае модела по съгласуваност на действието. Тя уточни, че в България ще се проведат към 237 съвещания. 32 от тях са на най-високо равнище - т.е. с присъединяване на държавни глави и министър-председатели. Останалите са на равнище генерални шефове и специалисти. Тези съвещания ще се проведат главно в София, а 5 ще са във Варна. 

Лиляна Павлова напомни, че след последните талази на присъединение заради по-големия брой страни членки е планувано всички публични съвещания да се организират в Брюксел, Люксембург и Страсбург.

За задачите на председателството 1300 души от България ще бъдат командировани към представителството ни към Еврокомисията в Брюксел, добави министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР