1500 са първенците, които получиха грамоти за отлични постижения в

...
1500 са първенците, които получиха грамоти за отлични постижения в
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов награди най-талантливите, можещи и знаещи деца на Бургас

1500 са първенците, които получиха грамоти за отлични достижения в спорта, точните науки и изкуствата

В навечерието на празника на Св. Николай Чудотворец по традиция кметът на Бургас награждава най-изявените възпитаници в спорта, науките и изкуствата. Тази година първенците са 1500. Почти двойно повече от предходната година, което е безспорен връх за морския град. Всички те са посочили отлични резултати на национални и международни надпревари и олимпиади и са популяризира името на Бургас.

На формалната гала по награждаването участваха кметът на Бургас Димитър Николов, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, ръководителят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, ръководителят на Постоянната комисия по обучение и изповедание инж. Виолета Илиева, ръководителят на Комисията по просвета Веселин Пренеров, началникът на Регионалното ръководство на образованието в Бургас Петя Петрова, заместител ректорът на Университет „ Проф. Д-р Асен Златаров “ проф. Сотир Сотиров, ректорът на БСУ проф. Д-р Милен Балтов, зам.-кметът по обучение и опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Йорданка Ананиева, ръководителят на Синдиката на българските учители към КНСБ Константин Янков, ръководителят на Регионалния профсъюз на образованието към КТ „ Подкрепа “ Огнян Маринов, общинските съветници от Общински съвет Бургас Мария Табакова и Тодор Йосифов, шефове на учебни заведения и детски градини.

Не е елементарно да си пръв, не е елементарно да се бориш и да успяваш в национални и международни надпревари и олимпиади. В Бургас учат повече от 25 хиляди възпитаници. Тази година първенци са 1500 деца. Това е връх откогато аз съм кмет на този град. Миналата година първенците бяха 800. Тук са бъдещите най-хубави лекари, най-хубави архитекти, инженери, компютърни експерти, хора на изкуството... Ректорите на бургаските университети ви следят с огромен интерес, тъй като вие сте и бъдещи студенти. И то най-хубавите студенти. Ще се веселя доста, в случай че вашите триумфи се усилят и след време, завършвайки където и да е, се върнете в нашия роден град Бургас “, сподели кметът на Бургас.

Ето какво още съобщи градоначалникът:



Ето кои са спечелилите „ Студент на годината “ и „ Ученик на годината “ "

Студент на годината:

Добромир Георгиев Петров – Университет " Проф. доктор Асен Златаров ", компетентност „ Софтуерно инженерство “

Победители за премията „ Ученик на годината “:

Изкуства “ - І-VІІ клас

Мария Христова Стоева - СУ „ Св. св. Кирил и Методий “

Математика и естествени науки – I-VII клас

Диляна Видева - ОУ „ А. Г. Коджакафалията “

Изкуства – VІІІ – ХІІ клас

Кристиян Миленов Матев - ПГТ " Проф. доктор Асен Златаров "

Математика и естествени науки – VIII-XII клас

Цветелина Бистрева Илиева - ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “

Хуманитарни науки – I-VII клас

Нина Николаева Кирилова - СУ „ Епископ Константин Преславски “



ВСИЧКИ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ В НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА!

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР