1500 мекици бяха раздадени в центъра на Момчилград в деня

...
1500 мекици бяха раздадени в центъра на Момчилград в деня
Коментари Харесай

В Момчилград раздадоха 1500 мекици в деня Арифе

1500 мекици бяха раздадени в центъра на Момчилград в деня Арифе, който предхожда най-големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Инициативата е на общинската конструкция на Движение за права и свободи и се организира за поредна година.
 Момчилград Празник
Мекиците бяха приготвени от локални кулинари, а всеки можеше да си вземе от шатра, ситуирана в градския парк „Нури Адалъ“.
 Момчилград Празник2
В раздаването се включи и кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тук бяха още общинският водач на Движение за права и свободи и зам.-кмет на общината Айхан Осман, Ерсин Юмер – вр.и.д. регионален ръководител на Младежко Движение за права и свободи и ръководител на Общински съвет – Момчилград, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи – Момчилград Сали Дурмуш.
 Момчилград Празник3
“Празниците постоянно са били изпълнени с наслада, взаимно почитание, споделено благополучие и религия в положителното. В Момчилград смисъла на толерантността и заедността придобива необикновен смисъл по време на религиозните празници, тъй като жителите на нашата красива община са образец по тази причина по какъв начин без значение от своята религия, всички те са обединени от взаимното почитание, доброжелателност и почит към другия.
 Момчилград Празник4
На прага сме на свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам, който събира родственици и другари от близо и от надалеч. Иска се и се дава амнистия, другари и близки се прегръщат, остарели вражди се заравят. Нека отворим сърцата си за примирение, помилван, състрадание, смирение и вяра ”, съобщи Илкнур Кязим.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР