1500 лева сме поискали от ЦИК за наем на машините

...
1500 лева сме поискали от ЦИК за наем на машините
Коментари Харесай

Сиела Норма: ЦИК ни дължи 14 млн. лв.

1500 лв. сме поискали от ЦИК за наем на машините за гласоподаване, което евентуално прави към 14 милиона лв.. ЦИК отхвърля да заплаща и за наема на склада, това коства 110 000 лв. на месец. Това съобщи в утринния блок " Денят стартира " Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на компания " Сиела Норма ", която обезпечава машините за гласоподаване.

Машините към момента са наша благосъстоятелност и това не е опит за корист с права, акцентира Тодоров, представен от Българска национална телевизия. Ние продължаваме да носим всички разноски и опасности към използването на машини. Гаранционната поддръжка потегля от момента на прекачване на собствеността и тя не е трансферирана, тъй че ние чакаме или най-накрая да бъде платено по контракта или в действителност да бъдем обезщетени, безапелационен е Тодоров.

По думите му, казусът е, че всичко е за сметка на компанията.

Машините, които са развалени ние ги подменяме, допускам, че те са над 100. Случва се да се повредят при превоз, някой път падат от по-голяма височина, може да се счупи екрана, знаете че на изборите някои съзнателно бутаха машините, изясни Тодоров.

Според него, ЦИК дължи пари и за наема на склада, който е 110 000 лв. на месец. На въпроса, че това е прекомерно висока цена за наем, Тодоров изясни, че това са били допустимо най-хубавите цени, на които се е спряла компанията му.

Ние сме правили доста сходни доставки - ние сме правили БУЛСТАТ указател, система за ръководство на учебните заведения и доста други, добави Тодоров. Категоричен е, че в тези случаи не е имало никакво разтърсване.

ЦИК желаят сами да създават програмен продукт, не съм уверен, че са способени, не съм уверен и че имат разработчици, съобщи Тодоров.

Той изясни, че компанията му към този момент се е присъединила в офертата за услуги.

Ние се включихме към този момент в поръчката за програмен продукт, подадохме оферта. Тя поръчката, в действителност, е адресирана единствено до нас, съобщи шефът на " Сиела Норма ". Офертата е за 13 милиона и нещо, сега водим договаряния, добави Тодоров.

За доставка на спомагателните 1600 машини за изборите на 14 ноември вземат участие 3 компании - " Сиела Норма ", " Смарт матик " и държавната " Информационно обслужване ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР