150 трафиканти на хора е арестувала гръцката полиция през първите

...
150 трафиканти на хора е арестувала гръцката полиция през първите
Коментари Харесай

Гърция удължава оградата по границата си с Турция

150 трафиканти на хора е арестувала гръцката полиция през първите четири месеца на годината, съобщи министърът за отбрана на жителите Такис Теодорикакос, заяви телевизия „ Скай “. 

Тази заран той посети полицейските постове по сухопътната граница с Турция в региона на северногръцката област Еврос. 

По думите му желанията на управляващите са да засилят защитата по границата, защото единствено от януари до април в региона са хванати огромен брой трафиканти. 

През телевизия „ Скай “ министърът за миграцията и убежището Нотис Митаракис съобщи, че сега има напрежение сред Атина и Анкара освен в региона на сухопътната граница, само че и в Егейско море, само че Гърция е посочила, че може да охранява границата си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според изнесени от него данни през 2019 година в страната са влезнали 72 хиляди мигранти, през предходната година броят им е бил понижен на 8 500, а през първите четири месеца на 2022 година броят им е 3 900. 

По отношение на построената в региона на сухопътна граница ограда Митаракис отбелязва, че тя ще бъде удължена с още 80 км и по този начин граничната линия ще бъде изцяло предпазена. 

„ Бреговата защита усилва патрулиращите кораби в морето и разполага с техника, която разрешава да се предотвратят по легален метод опитите за влизане на незаконни мигранти в страна “, показва още министърът.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР