150 новозаразени с коронавирус бяха регистрирани в Република Северна Македония

...
150 новозаразени с коронавирус бяха регистрирани в Република Северна Македония
Коментари Харесай

Увеличението на болните от коронавирус в Северна Македония продължава

150 новозаразени с ковид бяха регистрирани в Република Северна Македония за миналото денонощие, съобщи БГНЕС.
Статистиката на дневна база сочи нарастване на случаите с 31. Предишната актуализация беше за 119 случая.
Припомняме, че поради явния пик на COVID-19 в югозападната ни съседка взеха решение да вкарат полицейски час. За 80 часа се лимитира придвижването на жителите във всички общини на столицата Скопие, както и в Куманово, Липково, Щип, Тетово, Боговине, Бървеница, Теарце, Желино и Йегуновце. Мярката е в действие от 4 юни, 21:00 часа до 8 юни, 05:00 часа. На 5, 6 и 7 юни в общините, които не са включени в 80-часовата рестрикция, се вкарва ограничаване за придвижване на жителите от 16:00 часа до 05:00 часа на идващия ден.
Министерството на вътрешните работи на Северна Македония заяви и, че македонски жители и чужденци с контролирано престояване в страната при влизането си в Северна Македония би трябвало да показват отрицателни PCR проби, направени в последните 72 часа, а тези, които не показват годен тест, ще бъдат изпращани от границата в проведена от страната 14-дневна карантина.
Вчера, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, че идващите от Северна Македония в България наложително би трябвало да са под карантина за 14 дни.
Още: " Държавата призна за комплициране с данните за ковид и математиката отново не е напълно ясна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР