150 крайно бедни от Лом ще продължат да получават безплатен

...
150 крайно бедни от Лом ще продължат да получават безплатен
Коментари Харесай

Услугата Топъл обяд в Лом продължава до края на септември

150 извънредно небогати от Лом ще продължат да получават безвъзмезден топъл обяд до края на септември. оповестиха от локалната администрация.
Кметът на Община Лом доктор Георги Гаврилов подписа с Агенция „ Социално подкрепяне “ анекс към контракта за удължение на периода до 30.09.2021 година на план „ Осигуряване на топъл обяд в Лом “. Средствата в размер на 82 417.50 лева са обезпечени по Операция „ Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 “ на Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне.
В плана "Осигуряване на топъл обяд в Лом " са включени уязвими лица, които заради беднотия и продължителна обществена изолираност в изискванията на рецесия, произлизаща от разпространяването на ковид, са затруднени да обезпечат сами прехраната си. Условията за приемане на услугата са хората да се без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия. Топъл обяд получават и тези хора без или с приходи с под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа; както и лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура и са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.
Към момента услугата употребяват 150 извънредно нуждаещи се, на които се дава топъл обяд, който включва чорба, главно ядене и самун и, най-малко един път седмично, десерт. Приготвянето на храната се реализира от Домашния обществен патронаж. В интервала на даване на топъл обяд на лицата се дават и съпътстващи ограничения, изразени в самостоятелно консултиране и подпомагане за обществена поддръжка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР