150 доброволци участваха в украсяването на Белия дом тази година.

...
150 доброволци участваха в украсяването на Белия дом тази година.
Коментари Харесай

Джил Байдън украси Белия дом: 83 хиляди лампички греят по дърветата

150 доброволци участваха в украсяването на Белия дом тази година. Празничната тематика, определена от Първата дама - Джил Байдън, е " Ние, народът на Съединени американски щати ".

" Душата на нашата нация е и постоянно е била " Ние, народът на Съединени американски щати ", както стартира преамбюлът на конституцията ", сподели Джил Байдън на събитие в Белия дом в чест на над 150-те доброволци, които поставяха украсата през дългия уикенд за Деня на благодарността.

" Именно това въодушеви тазгодишната празнична декорация на Белия дом ". Сред декораторите са и две от сестрите на първата дама.
 
                             

" Ценностите, които ни сплотяват, могат да бъдат открити на всички места към вас - религия във опциите, оптимизъм и единение ", сподели Джил Байдън.

" Стая по стая, ние представяме това, което ни сплотява по време на празниците и през цялата година ". 



Общодостъпните стаи са отдадени на сплотяващите сили: удостояване и възпоменание на умряли близки, думи и истории, добрина и признателност, храна и обичаи, природа и отдих, песни и звуци, единение и вяра, религия и светлина, и деца. 

Аромат на бор ухае в Източното крило, където дървета са украсени с огледални орнаменти " Златна звезда " с имената на починали военнослужещи. 
 
                             

Зимни дървета, горски животни и светещи фенери, сложени по продължение на коридора, способстват за чувството за разходка в снега.

Реплики на президентските домашни любимци - кучето Командир и котката Уилоу, посрещат гостите за първи път в края на коридора, пред още веднъж да се появят в стаята Вермейл, която празнува добротата и благодарността, и в държавната столова, в която център на внимание са децата. 



Рецепти, предоставени от дребната войска от доброволци-декоратори, украсяват камината на Китайската стая. Написаните на ръка - за ябълков чипс и пицеле, са фамилните предписания, споделени от първата дама.
 
                             

Сътрудниците на Джил Байдън споделят, че тя е почерпила ентусиазъм от хората, които е срещнала, до момента в който е пътувала из страната, и от основополагащите документи на нацията - Декларацията за самостоятелност и Конституцията.

Празничната декорация включва повече от 83 000 светещи лампички по дърветата, гирлянди и други украшения, 77 елхи и 25 венци отвън Белия дом. Доброволците са употребявали също над 12 000 орнамента, 4500 метра панделка и повече от 1600 камбанки. 

Някои от декорациите са ръчно направени. Първата дама се надява те да вдъхновят хората да ги пресъздадат в домовете си. Сред тях са пластмасови чаши, превърнати в камбанки, и елхички, направени от формички от пяна и тавички от магазините за един $.



В Синята стая се издига формалната коледна елха на Белия дом - 5,6-метрова ела Конколор (сребриста ела) от Обърн, Пенсилвания.

Държавната столова е отдадена на идващото потомство - децата, а на камината в нея са окачени коледните чорапи на семейство Байдън.

Около 50 000 души се чака да посетят Белия дом за празниците, включително туристи и посетители. Сред тях е президентът на Франция Еманюел Макрон.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР