15-ят военномедицински екип, съставен от един лекар, две медицински сестри

...
15-ят военномедицински екип, съставен от един лекар, две медицински сестри
Коментари Харесай

15-ят военномедицински екип се завърна от Мали


15-ят военномедицински екип, формиран от един доктор, две медицински сестри и старши саниарен инструктур, се завърна от Мали, оповестиха от ВМА.

Ротацията идва седмица, откакто техни сътрудници отпътуваха, с цел да подсигурят Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на Мали. Задачата на българските медици е да се грижат за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията, основан в столицата Бамако.

Българските лекари под пагон вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Завърналият се нощес екип също се прибира с грамоти от командния състав за чудесно изпълнените отговорности.

Благодаря ви за това, което сте създали, тъй като там вие сте лицето на България, вие представяте Родината, съобщи при посрещането им полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, ВРИД шеф на ВМА.

Работата при екстремални условия е не просто премеждие, само че и тестване на личностните качества и професионализма. Там българските военни лекари непрестанно потвърждават, че военната медицина е не просто компетентност, а виновна идея, налична единствено за най-смелите експерти.

Опитът, който добихме е напълно друг, тъй като и болесттите, и лечението са напълно разнообразни от тези, които срещаме в ежедневната ни работа, разяснява майор доктор Паулин Тодоров, лидер на екипа.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР