15 септември е срокът за номинации за нов шеф на

...
15 септември е срокът за номинации за нов шеф на
Коментари Харесай

Номинациите за нов шеф на ЦИК - до 15 септември

15 септември е срокът за номинации за нов началник на ЦИК, откакто досегашният председател Стефка Стоева пожела да приключи предварително мандата си по персонални аргументи, а оставката й беше утвърдена в Народното събрание на 3 септември. 

Номинации за поста може да се вършат и от неправителствени организации, с изключение на от депутати и парламентарни групи, взеха решение депутатите, приемайки правила за издигане на кандидатури за ръководител на ЦИК.

Висше юридическо обучение и стаж, както и чисто агентурно досие, са част от критериите за поста. Всички номинирани имена ще бъдат оповестени в специфичен раздел на уеб страницата на Народното събрание.

Кандидатите ще бъдат изслушани от депутатите в правната комисия, като мнения и въпроси могат да пращат авансово и неправителствени организации. Изслушването ще се предава онлайн онлайн. 

След това претендентите ще се показват и пред останалите депутати в пленарната зала. Гласуването ще е очевидно, а за определен се счита претендентът, получил повече от половината от вота на присъстващите в пленарната зала депутати. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР