15% от водачите на двуколесни моторни средства у нас загиват

...
15% от водачите на двуколесни моторни средства у нас загиват
Коментари Харесай

15% от водачите на мотори загиват на пътя

15% от водачите на двуколесни моторни средства у нас умират на пътя. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ комисар Алекси Стратиев, специалист по пътна сигурност. По думите му общата численост на мотористите в страната съставлява едвам 4% от всички водачи на моторни транспортни средства. „ Едни от главните животозастрашаващи фактори на пътя са скоростта и неналичието на дееспособност ", разяснява Стратиев. По думите му е належащо да настъпят промени в законодателството, тъй че да бъде лимитирана скоростта при водачите на двуколесни транспортни средства.
" Трябва да се търсят начини и способи за надзор върху тяхното придвижване, което да подсигурява и тяхната сигурност. Така че е добре да има промени в законодателството във връзка с нарушаванията, най-много на скоростта. При всички случаи мотористите при една превишена скорост са доста по-рисково. Но в случай че те се преценяват с останалите участници на пътя не биха попадали толкоз постоянно в тежки катастрофи с съдбовен край ", добави комисар Стратиев. Той сподели още, че летните месеци допускат по-фриволно държание от страна на водачите.
" Когато скоростта на транспортното средство е прекомерно висока, това лишава от времето на лидера за реакция ", сподели комисарят. „ Спазването на отдалеченост също би трябвало да бъде спазвано, като предварителна защита против произшествия ", уточни Алекси Стратиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР