15% от кестените са буквално на крачка от изчезване. Тези

...
15% от кестените са буквално на крачка от изчезване. Тези
Коментари Харесай

Учени: Кестените в Европа умират


15% от кестените са безусловно на „ крачка ” от изгубване. Тези числа са резултат от най-новото проучване за биоразнообразието в Европа на организацията, която управлява Червената книга от 1939 година, написа Moreto.net.

„ Дърветата са извънредно значими за живота на Земята. Европейските дървета в цялото си многообразие са източник на храна и място за живот на безчет типове животни, като птици и катерици. Те също играят основна роля за стопанската система “, разяснява ръководителят на звеното за „ Червена книга на IUCN ” Крейг Хилтън-Тейлър.

От цялото многообразие от дървета, ендемични за европейския континент, т.е. не растящи на никое друго място, 58% от типовете са изложени на риск от изгубване. От дърветата, които порастват в Европа, само че не са ендемични за нея, 42% от типовете могат да изчезнат.

Особено застрашени са кестените и към 200 типа кестенови дървета – броят им в Европа бързо понижава.

Според Люк Бас, шеф на европейския офис на организацията, главният фактор за понижаване на популацията на тези типове е човешката активност, в това число растежа на градовете и обезлесяването.

„ Това изследване демонстрира сериозната обстановка на доста типове дървета, за които постоянно просто не се мисли. Но те съставляват основата на европейската екосистема и вършат нашата планета здрава “, добави Люк Бас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Collector (преди 1 минута) Рейтинг: 67487 | Одобрение: 55307 Сельовците с пушещите бракми и празни тикви способстват интензивно! COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР