15 млн. лв. допълнително финансиране осигури Министерски съвет на Столична

...
15 млн. лв. допълнително финансиране осигури Министерски съвет на Столична
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 15 млн.лв. за метрото и 2 млн.лв. за ремонт на Семинарията

15 млн. лева в допълнение финансиране обезпечи Министерски съвет на Столична община за третия метродиаметър, заяви министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на държавното управление.

Трети метродиаметър е с дължина 16 км и с планувани 16 метростанции, прогнозният брой пасажери е 170 хиляди дневно. През 2017 година от него ще се построяват стадий I от " Красно село " през централната градска част и " Орлов мост " до бул. " Владимир Вазов " и стадий II от " Красно село " през жк " Овча купел " до жп линията София - Перник. Финансирането на двата стадия се реализира посредством оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " (391 млн. евро) и с българско финансиране 102 млн. евро.

" Това е едно извънредно комплицирано оборудване, един под земята град строим под дишаща и работеща близо 2-милионна столица. А по потенциал на строителството е след строителство на нуклеарна централа ", разяснява Борисов.

Освен за метрото, държавното управление отпусна пари и за ремонт на Семинарията в София. " Наред с това 2,3 млн. лева отпускаме за ремонт и основаване на естествени условия за живот в Софийската духовна семинария. През годините доста свети места се ремонтираха, само че се оказа, че семинаристите учат и живеят в извънредно неприятни условия. Това ще се промени ", отсече министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР