15 милиарда - твърде вероятно е никой от нас да

...
15 милиарда - твърде вероятно е никой от нас да
Коментари Харесай

За 1 година AI създаде толкова изображения, колкото всички фотографи за век и половина

15 милиарда - прекомерно евентуално е никой от нас да не види толкоз изображения в границите на личния си живот. Само за година, обаче, генераторите на картинки с изкуствен интелект са минали тази граница, демонстрира изследване на Everypixel Journal.

За да сложим нещата в подтекст, на всички фотографи на света им е бил необходим интервалът от 1826 година до 1975 година, с цел да реализиран същия резултат.

Контекст: Създаването на AI изображения по изложение в действителност е по-старо с към половин година от ChatGPT. Първият огромен състезател в сферата е DALL-E 2 на същия основател - OpenAI. Днес обаче има още доста и разнообразни разновидности.

Изкуственият разсъдък основава шаржове, колажи, илюстрации (както забелязвате нагоре - и за статии) и кавги на интернационалните фотографски състезания. Този вид платформи са " тренирани " на голямо количество съществуващи изображения, което основава и проблеми към авторските права.

Детайли: Според Everypixel Journal сега се основават по 34 млн. AI изображения на ден.
Най-голяма част - към 12,6 милиарда, са основани посредством модела с отворен код Stable Diffusion. Той може да се конфигурира локално и да работи без никакви ограничавания на наличието. Комерсиалните решения - DALL-E 2 и MidJourney са еднообразно употребени - по 900-950 млн. изображения. Firefly на водача при изобретателния програмен продукт Adobe ги изпреварва с 1 милиарда изображения. Със сигурност спомага фактът, че уеб версията е безвъзмездна, а също така има и интеграция с Photoshop.
От друга страна: AI може да е генерирал към 50 пъти повече картинки от цялата фотобанка Shutterstock, само че въпреки всичко неговата продуктивност не може да се съпоставя с тази на индивида. Навлизането първо на цифровите фотоапарати, а по-късно и на смарт телефоните и обществените мрежи докара до същинска детонация на образното наличие.

Както отбелязва PetaPixel, съгласно някои специалисти на година се вършат 1,8 трлн. фотоси - над 100 пъти повече, в сравнение с AI " създава ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР