15 март. Това е датата, която ПП/ДБ предлагат за крайна

...
15 март. Това е датата, която ПП/ДБ предлагат за крайна
Коментари Харесай

ПП/ДБ склонили дерогацията да отпадне на 15 март

15 март. Това е датата, която ПП/ДБ оферират за последна такава за отпадане на дерогацията (изключението) за импорт на съветски нефт за потребностите на " Лукойл Нефтохим ".

Това заяви в коридорите на Народното събрание националният представител от " Промяната " и заместник-председател на Комисията по енергетика в Народно събрание Радослав Рибарски в отговор на рецензиите и  през деня, че оставането на дерогацията облагодетелства само Руската федерация.

" Вярваме, че и ГЕРБ осъзнават, че за 3 дни няма по какъв начин да се направи това прекосяване на рафинерията (към неруски нефт). И отчетите в секретно деловодство демонстрират опасенията от внезапно прекосяване към неруски недопечен петрол ", съобщи Рибарски. И предложи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов да се яви на срещата по сигурността, свикана от премиера Николай Денков по тематиката.

Политическа партия поемат риска да " бъдат прикрепени " към " Възраждане " и Българска социалистическа партия , който също са за оставане на дерогацията, само че по-важно било, уточни националният представител, да се обезпечат доставките, да не се покачват цените на горивата и да не стигне до обстановка на недостиг.

" В отчетите (на службите) ясно са изложени рисковете. Още през днешния ден ще предложим датата 15 март, която обсъдихме с сътрудниците и сме склонни още да понижим периода на тази дерогация. (...) На 15 март ще е минал зимният интервал, който ни тормози ", отговори на въпрос на News.bg Рибарски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР