15 м/сек (54 км/ч) е скоростта на вятъра в Ловеч,

...
15 м/сек (54 км/ч) е скоростта на вятъра в Ловеч,
Коментари Харесай

В Русе вятърът стигна до 100,8 км/час


15 м/сек (54 км/ч) е скоростта напразно в Ловеч, заяви дежурният в Хидрометеорологичната станция в града. Поривите доближават до 18 м/сек. (64,8 км/ч) към 13.00 часа. Дежурният уточни, че при над 15 м/сек. вятърът се води мощен и се пуска щурмово уведомление. Температурите към момента се повишават, макар прогнозите за захлаждане. В 15.00 часа в Ловеч са измерени 16,5⁰.

В област Ловеч е разгласен оранжев код за мощен вятър и внезапно захлаждане. Очакванията са вятърът да доближи междинна скорост сред 20 и 25 м/сек. (70-90 км/ч), вероятни пулсации до 115 км/ч (32 м/сек.). През нощта против четвъртък се чака внезапно захлаждане.

Препоръки по отношение на предстоящите доста мощни пориви напразно през днешния ден насочи към жителите управлението на Община Свищов. От пресцентъра на Общината посъветваха по радиото жителите на града и останалите обитаеми места на територията на община Свищов да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си.

Изпълнителите би трябвало да ревизират положението на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също би трябвало да обходят и обезопасят обектите си.

Очакваните пориви, съгласно информацията на Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките, са oт 10-15 м/с до 18-22 м/с. В Свищов вятърът към този момент стартира да се усилва и духа от запад-северозапад. До момента няма регистрирани съществени произшествия.

До 100,8 км/час доближава скоростта напразно в Русе, оповестиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Заместник-областният шеф на Русе Валентин Колев изясни, че поради ураганния вятър са получени голям брой сигнали за паднали дървета и клони в региона. Най-много са те от региона на град Бяла. На сигналите реагират екипи на организация "Пътна инфраструктура " и на противопожарната работа. Не са затваряни пътища.

Не са постъпвали сигнали за потърпевши хора. Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " Спасимир Димитров сподели, че в Русе екипи са реагирали на сигнал за ламарина, която е паднала от козирка на блок върху паркиран автомобил.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР