15 лечебни заведения ще ремонтират своите ковид отделения по проект

...
15 лечебни заведения ще ремонтират своите ковид отделения по проект
Коментари Харесай

15 болници ще ремонтират ковид отделенията си

15 лечебни заведения ще ремонтират своите коронавирус отделения по план на Министерството на здравеопазването. Средствата се дават на лечебните заведения по процедура " Мерки за справяне с пандемията “, която се осъществя в границите на предпочитана ос " Подкрепа за здравната система за справяне с рецесии “ на Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020.

Критериите за включване на лечебните заведения бяха оповестени на интернет страницата на Министерството на здравеопазването. Първите 15 лечебни заведения, които подписват съглашения за партньорство с Министерство на здравеопазването, са:

МБАЛ –Поморие ЕООД, гр. Поморие;
МБАЛ „ Д-р Димитър Павлович “ ЕООД, гр. Свищов;
МБАЛ „ Д-р Сергей Ростовцев “ ЕООД, гр. Момчилград;
МБАЛ „ Ботевград “ ЕООД, гр. Ботевград
МБАЛ “ Елин Пелин ЕООД, гр. Елин Пелин;
МБАЛ- Своге ЕООД, гр. Своге;
МБАЛ –Левски ЕООД, гр. Левски;
МБАЛ – Никопол ЕООД, гр. Никопол;
МБАЛ „ Света Екатерина “ ЕООД, гр. Димитровград;
МБАЛ – Бала Слатина ЕООД, гр. Бяла Слатина;
МБАЛ-Първомай ЕООД, гр. Първомай;
СБАЛПФЗ – Стара Загора ЕООД, гр. Стара Загора;
МБАЛ – Троян ЕООД, гр. Троян
МБАЛ – Павликени ЕООД, гр. Павликени;
МБАЛ – Червен бряг ЕООД, гр. Червен Бряг.

В лечебните заведения ще бъдат осъществени строително-монтажни действия и ще бъдат доставени машини и уреди, потребността от които е разпозната от самите лечебни заведения и утвърдена от специалисти в Министерството на здравеопазването. С осъществяването на препоръчаните действия ще бъдат построени изолирани пространства в болничната инфраструктура, изолирани асансьори за транспортиране на пациенти с COVID-19, ще бъде повишен потенциалът на инсталациите за медицински газ (кислород, вакуум и сбит въздух), както и ще се обезпечат генератори на мощ за гарантиране на непрекъснатост на работата на животоподдържащата здравна инсталация, газови съоръжения и други.

Отделно от това Министерството на здравеопазването ще даде пакет от здравна инсталация и здравно съоръжение, нужни за обезпечаване на по-добър достъп, диагностика и лекуване на пациенти с коронавирусна зараза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР